Raamdecoratie op kantoor: waar let je op?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Raamdecoratie op kantoor is meer dan een esthetische keuze; het beïnvloedt de werkomgeving, productiviteit en zelfs de gezondheid van medewerkers. Inmiddels zitten we al een tijdje in ons kantoor en het bevalt ons erg goed! Het enige dat nog ontbrak was de juiste raamdecoratie. De raamdecoratie bij ons thuis is van inhuis plaza en daardoor ben ik ook voor kantoor hier een kijkje gaan nemen! In deze blog geef ik je een aantal handige tips en laat ik onze raamdecoratie zien. 

Lichtregulatie

Een van de belangrijkste functies van raamdecoratie in een kantoor is het reguleren van het binnenkomende licht. Te veel zonlicht kan schittering op computerschermen veroorzaken, terwijl te weinig licht een sombere werkomgeving creëert. Overweeg de volgende opties:

  • Jaloezieën: Hiermee kun je de lichtinval nauwkeurig regelen door de lamellen te kantelen.
  • Rolgordijnen: Ideaal voor ruimtes waar volledige verduistering nodig is, zoals presentatieruimtes.
  • Vouwgordijnen: Deze bieden een stijlvolle manier om het licht te filteren, terwijl ze een warme uitstraling geven aan de ruimte.

Privacy

In kantoren waar privacy belangrijk is, zoals vergaderruimtes of directiekantoren, is de juiste raamdecoratie essentieel. Oplossingen zoals:

  • Duo rolgordijnen: Bieden een goede balans tussen lichtinval en privacy.
  • Plisségordijnen: Kunnen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven worden bediend, wat extra flexibiliteit biedt.

Geluidsreductie

Open kantoren kunnen lawaaierig zijn. Geluidsabsorberende raamdecoratie kan helpen om een rustiger werkklimaat te creëren.

  • Overgordijnen: Zware stoffen kunnen geluid van buitenaf dempen en bijdragen aan een stillere werkomgeving.
  • Geluidsisolerende jaloezieën: Speciaal ontworpen om geluidsoverlast te minimaliseren.

De uitstraling van je kantoor heeft invloed op de eerste indruk die bezoekers en klanten krijgen. Zorg ervoor dat de raamdecoratie past bij de bedrijfscultuur en het imago dat je wilt uitstralen. Wij hebben gekeken naar de uitstraling van het gehele kantoor en wat daar goed bij past. Thuis hebben we bijvoorbeeld zwarte jaloezieën, omdat we ook wat zwarte elementen in ons huis hebben. Voor het kantoor wilden we het wat lichter aanpakken en hebben we dus gekozen voor een houten look. We hebben dus gekozen voor houten jaloezieën in een echte -prachtige- houten kleur die perfect past bij de vloer, namelijk de houtsoort Bamboe in de kleur 8250 licht eiken.

Ik ben zo ontzettend blij met de gehele uitstraling van het kantoor. De raamdecoratie maakt het echt af. We hebben niet alleen een mooie uitstraling, maar het is ook super fijn werken. Voorheen hadden we nog weleens de zon die scheen op het computerscherm en nu is dat probleem volledig opgelost. 

Wat vind jij van het resultaat? Ik ben benieuwd! 

 

Written By
More from Furnlovers

Arte behang: een verfijnde touch voor je interieur

Wellicht ken je het merk al: Arte. Voor in ons nieuwe kantoor...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *