Interieurtrends 2024 met Dauby

Inspiratie tijd: 3 minuten

We zitten nog maar in de tweede maand van 2024 en de interieurtrends vliegen je om de oren. Op het gebied van meubels, kleuren, materialen en ook op het gebied van deur-, raam- en meubelbeslag. Op Instagram, Tiktok, tijdschriften of bij een vriend(in). Iedereen heeft wel weer een leuke tip of trend gezien, waardoor je gelijk geïnspireerd raakt! Ik vind het heel erg leuk om nieuwe inspiratie op te doen en ben dan ook weer op zoek gegaan naar de laatste trends omtrent wonen. Eerder schreef ik al eens over Dauby, en nu hebben ze een nieuwe online stijlgids 2024 gemaakt waar ik graag meer over vertel. Lees je mee? 

Wat zijn de interieurtrends? 

Maar wat zijn nou eigenlijk de interieurtrends van 2024? Als we kijken naar meubels, dan zien we dat organische vormen een belangrijke rol spelen, maar ook bij tafels en vloerkleden. Over het algemeen wordt het interieur ‘rustiger’, een neutrale uitstraling, maar daarbij springt een eyecatcher bij uit. Denk aan een grote spiegel (erg mooi met ronde vorming aan de bovenkant), een mooi groot kunstwerk of bijvoorbeeld door te kiezen voor opvallend deur-, raam of meubelbeslag. Over dat laatste wil ik in deze blog dus meer gaan vertellen – namelijk door samen eens te spieken door hun online stijlgids 2024


Serge Anton

Dauby, 100% Belgisch Design

We zijn eigenlijk allemaal wel op zoek naar unieke stukken voor in ons huis, of dit nou gaat om een meubel of een deurklink. Je wilt iets dat eruit springt, een product met een verhaal, wat je misschien niet overal ziet – iets dat jouw interieur écht een extra touch geeft. Wist je dat Dauby bijvoorbeeld een ambachtelijk gietproces in zandmallen heeft (in de stijlgids zie je hier ook een aantal foto’s van!)? Elk stuk is uniek, heeft karakter en een prachtige uitstraling. Dat zie je en voel je als je naar de stijlgids van Dauby kijkt. 

Op de foto hieronder zie je hoe basic de uitstraling is van de ruimte en dat de meubelknoppen er echt uitspringen, doordat zwart een goede tegenhanger is van de aardetinten. De perfecte match. 


Funda Christopherson

Een match met elke interieurstijl 

Zoals ik net al even noemde, zien we dat men voor hun interieur gaat voor een goede basis waar natuurlijke elementen een grote rol spelen. Denk aan het gebruik van hout, ruw metaal, messing… Dit zien we terug bij meerdere interieurstijlen: Japandi, Eclectisch, Landelijk, Industrieel en meer. Eigenlijk is er zoveel dat ik zou willen uitlichten, maar dat is natuurlijk niet mogelijk (meld je dus vooral aan voor de gratis stijlgids van Dauby!). Wat ik nog wel wil belichten, is dat het goed is om jezelf eens uit te dagen om verder te kijken dan het “standaard” deur-, raam- en meubelbeslag. Er is echt nog zoveel meer mogelijk! Vaak maak je juist hiermee jouw statement: of dit nou in de keuken, badkamer of met een meubel is. 

Hagemeier Fotografie (Project ’T HOOGEHUYS) 

Nu ik weer zo heb gekeken voor nieuwe inspiratie en door de stijlgids van Dauby aan het bladeren ben, valt me op dat ik telkens terugkom op twee woorden: eyecatcher en statement. Ook al hou je van een rustig interieur in dezelfde tinten, het maakt een interieur echt uniek door dan voor opvallende (bijvoorbeeld) deurknoppen te gaan! Daag jezelf uit, laat je inspireren en bekijk de mogelijkheden van Dauby

Written By
More from Furnlovers

Luxe keukens met kookeiland

Ben jij een interieur liefhebber en op zoek naar de ultieme combinatie...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *