Hoe combineer je stoere en industriële meubels?

Inspiratie tijd: 4 minuten

Een stoer en industrieel interieur zie je steeds vaker! In deze blog wil ik jullie laten zien hoe je nou het beste stoere en industriële meubels kunt combineren! Dit kan namelijk best lastig zijn, omdat je toch sfeer in huis wilt houden. Ben je nou benieuwd hoe ik de meubels zou combineren? Kijk dan hieronder mee om meer inspiratie en ideeën op te doen voor jouw huis!

Industriële stijl combineren

Mensen denken vaak bij industrieel en stoer aan donkere kleuren zoals grijs en zwart. Maar je kunt industriële en stoere meubels ook super goed combineren met kleur! Hieronder zie je dat er verschillende soorten stijlen zijn gebruikt om een stoer interieur te creëren.

Industriële stijl met kleur

Ik vind het zelf erg mooi als je donker blauw combineert met stoere meubels. Mocht je dit nou te donker vinden, dan kun je ook lichte kleuren gebruiken zoals mintgroen, roze en pastel tinten, zodat het er weer wat knusser en gezelliger uitziet.

Ook zie je op de foto hieronder dat ze voor verschillende tinten blauw hebben gekozen. Hierdoor wordt het niet eentonig. Ik vind de combinatie van koper met blauw en industriële kleuren ook erg mooi! Als je het koper laat terugkomen in verschillende soorten accessoires past dit super goed bij de rest van de industriële meubels.

Op onderstaande foto zie je goed hoe deze stoere stijl met blauwe tinten gecombineerd kan worden.

Industriële stijl met neutrale elementen/tinten

Liever niet te veel kleur in huis? Je kunt de industriële stijl ook goed combineren met wit. Hierdoor wordt het geheel een stuk lichter. Het is ook erg mooi om het groen van planten te gebruiken. Door de groene planten heb je toch wat kleur, maar is het niet te overheersend aanwezig. Je krijgt hierdoor wel meer leven in je woonkamer!

Een stoere woonkamer

Hieronder op de foto zie je een industriële woonkamer maar wel eentje waar meer stijlen zijn gecombineerd. Het is voornamelijk industrieel en stoer, maar door verschillende vormen potten en een moderne stoel zitten er toch veel verschillende soorten stijlen bij elkaar. Indien je verschillende stijlen combineert, vind ik het altijd fijn als er wel voldoende lichtinval en sfeerverlichting is. Hierdoor krijgt een woonkamer wel een prettig thuis-gevoel: een plek waar je je echt fijn voelt. Het moet natuurlijk niet een grote chaos worden van allerlei stijlen bij elkaar. 😉

Zoals je in de foto hierboven ziet kun je hout ook goed combineren met beton om een stoere look te creëren. XOOON heeft een salontafel, tv-meubel en een dressoir van dezelfde serie. Al deze meubels zijn een combinatie van hout en beton. Vind je deze meubels echt te gek, maar wil je iets minder een industriële look hebben? Dan kan je deze meubels ook heel goed combineren met andere meubels. Omdat er hout in zit kan je er veel kanten mee op! Persoonlijk ben ik gek op meubels met hout er in en vooral, omdat je het zo stoer, rustig of industrieel kan maken als je zelf wilt.

Industriële meubels

De meubels die je hieronder ziet zijn ook gebruikt in de sfeerfoto hierboven. De combinatie van het stoere hout en de betonkleur past super goed bij elkaar en geeft de meubels een echte industriële uistraling. Hierdoor passen ze erg mooi bij de rest van de meubels die je ziet op de foto, omdat er veel natuurtinten zijn gebruikt. Ik vind het zelf ook erg mooi om hout en beton te combineren met (zwart ) staal of koperkleurige meubels.

Het leuke aan de salontafel, die je hieronder ziet, is dat je het een draaibaar blad heeft. Hierdoor kun je er elke keer een andere draai aan geven.

 

 

Wat vind jij van deze meubels? En wat is jouw favoriete stijl? Ik ben benieuwd naar jouw combinaties! Liefs, Isabel

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met XOOON. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een veilig en mooi babynestje voor jouw baby…

Verwacht jij (binnenkort) een baby en ben je volop aan het zoek...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *