Woontrend: leren bank voor jouw woonkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vroeger werd leer gezien als koel en saai, maar tegenwoordig is het weer helemaal in en past het bij de vele interieurstijlen die er zijn. Leer zorgt voor sfeer, maar heeft tegelijkertijd ook een neutrale uitstraling. Hierdoor ontstaan er veel combinatiemogelijkheden met andere materialen, kleuren en meubels. Een ander voordeel van leer is dat hoe langer je de bank hebt, hoe mooier deze eigenlijk wordt! Kortom: een leren bank is goed te gebruiken bij veel interieurs en daarom wil ik deze graag toelichten in de categorie Woontrends.

Een keuze maken…
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende banken. De keuze wordt er niet gemakkelijker op! Als je hebt besloten dat je leer wilt, dan is het soms nog steeds lastig om hierin een keuze te maken. Ik heb een aantal banken gezien die ik graag met je wil delen! Hierbij horen ook andere meubels, zoals fauteuils of poefs bijvoorbeeld. Ook deze vind ik namelijk prachtig in het leer!

Veel zitplekken nodig? Dan is de Rodeo Bank van Be Pure echt een ideale keuze! Deze 3-zitsbank biedt voldoende zitruimte en is gemaakt van ECO-leder. Dit houdt in dat het voor 70% bestaat uit echt leer en voor 30% bestaat uit polyester. Het voelt en ziet er uit als echt leer, wat mij super aanspreekt! Je betaalt een stuk minder, maar krijgt wél waar voor je geld! Daarnaast is ‘ie ook nog verkrijgbaar in meerdere maten. De set helemaal compleet maken? Er zijn ook stoelen en eetkamerbanken in de Rodeo serie!

De poef hieronder, vind ik ook echt prachtig! En het is een super combinatie met de bank. Ik zie mezelf al helemaal zitten, jij ook?

Foto

De Rodeo Bank: welke kleur kies jij?
De bank is te verkrijgen in meerdere kleuren. Zo kwam ik de onderstaande bank tegen op Pinterest bij So Home. Echt prachtig om deze bank te plaatsen in een lichte ruimte. Hierdoor ontstaat er een mooie blikvanger en heb je een bank waar je heerlijk op kunt relaxen. Ik ben er helemaal weg van!

Foto2

Combineer leer met vintage!
Leer gaat ook erg goed samen met de vintage stijl. Dit kom ik steeds vaker tegen en zelf combineer ik het ook regelmatig. Zo kan je er ook voor kiezen om een leren bank een verweerde uitstraling te geven. Hierdoor ontstaat juist die vintage look én je gebruikt alsnog leer. Een super combi!

Deze poef is van imitatie leer, een stukje goedkoper en ook deze biedt veel combinatiemogelijkheden, ook met vintage! Dit komt onder andere door de eenvoud van het design en de neutrale kleur die de poef heeft

.Foto2

Waarvoor gebruik jij leer?
Ik ben erg benieuwd hoe jij leer toepast in jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld bepaalde meubels die van leer zijn, leren details bevatten of heb je, net zoals hierboven, een leren bank of poef? En waarmee combineer jij alles? Of is leer helemaal niets voor jou? Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende zitmeubelen!

Ik ben erg benieuwd! Misschien heb jij nog wel leuke tips voor mij en de andere lezers! 🙂

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Wonen in een karakteristiek pand

Als ik mocht kiezen en vooral een oneindig budget zou hebben, dan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *