Wat zijn de musthaves voor het opbergen van spullen?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Iedereen kent het wel, overal door het huis slingeren spullen. Je wilt het graag netjes opbergen, maar hoe? Je hebt het druk en voelt nergens tijd om het op te ruimen. Wij vertellen je de handigste opberg manieren in deze blog!

 

Gebruik je meubels als opbergruimte

Om ruimte te besparen kun je ervoor kiezen om meubels met lades te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een bed of een salontafel (later meer hierover). Maar ook een bank kan dienen als opbergruimte. Hierdoor heb je leuke bruikbare meubels en mooie opbergruimte. Ideaal toch? Ik ging op zoek en spotte onder andere deze mooie bank bij Henders & Hazel!

Ruimte opvullen

Gebruik de ruimte in huis waarmee je eigenlijks niks doet. Denk bijvoorbeeld aan de trap. De onderkant is meestal een saaie, lege ruimte. Hier kun je bijvoorbeeld een mooie schoenenkast onder plaatsen. Wil je het groter aanpakken, dan kun je ook een kast op maat laten maken onder je trap. De trap zelf kan op deze manier dienen als opbergruimte.

Half open kast

Wanneer je kiest voor een kast die voor een gedeelte open is kun je daar leuke accessoires neerzetten zoals, plantjes, foto’s en beeldjes. In een gesloten kast kun je dan allerlei spullen opbergen die je niet wilt laten zien. Een vitrinekast is ook een tof idee. hier valt je oog zeer snel op. Dit, omdat je het kan vergelijken met een etalage. Er zijn zelfs vitrinekasten met een opbergmogelijkheid.      

Lege muren

Benut ook alle lege muren. Maak van een lege muur een hele kastenwand. Je kunt deze zelf samen stellen of op maat laten maken. Hierdoor kies je zelf wat voor opbergruimte je nodig hebt. De ruimte boven het bed is vaak ook een nutteloze lege ruimte. Hier kun je plankjes ophangen of zelfs een klein kastje.

Geef je spullen een vaste plek

De administratie hoeft niet in de keuken te liggen. Die kun je bijvoorbeeld opbergen in een dichte kast. Ook je sleutels hoeven niet door heel het huis te slingeren, maar hang een sleutel kastje op in de gang. Mooie woonaccessoires die je graag wilt laten zien zet je neer op de plankjes. Zo creëer je een vaste plek voor je spullen en houd je het heerlijk opgeruimd.  

Salontafels

Een salontafel is vaak functioneel, maar moet het liefst ook mooi zijn. Zelf leg ik er vaak wat leesbladen, wat eten en drinken en de afstandsbediening op. Dit worden steeds meer items. Ik merkte dat ik meer opbergruimte nodig had en kwam tot dit super idee! Een opberg salontafel. Je kunt hier gemakkelijk items in opbergen en weer makkelijk eruit halen. Super handig als je het mij vraagt!    

Wil je liever een salontafel met een open en een dichte kant? Geen probleem. Neem een kijkje op de site van Henders & Hazel om een tafel te kiezen die helemaal bij jou past.        

Mijn favoriet is toch wel de prachtige vitrinekast! Wat is jouw favoriet?

Liefs, Romee

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

Vitra Campus

hi allemaal! Vorige week zijn Mariëlle en ik naar de Vitra Campus geweest...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *