Voor de donkere maanden: de cotton ball slinger

Inspiratie tijd: 4 minuten

Ze bestaan eigenlijk al jaren maar pas sinds enige tijd is het echt een hype; de cotton ball slinger. Superleuk en bovendien handig, want behalve dat het warm en gezellig oogt en in alle kleuren naar wens te krijgen is zijn ze vaak op batterijen en dus ben je niet gebonden aan het stopcontact. De cotton ball slingers zijn in verschillende lengtes en prijzen te krijgen en er zijn zelfs webshops en winkels waarbij je een eigen combinatie cotton ball slinger kan samenstellen. Benieuwd naar leuke ideeën om ze te gebruiken of naar verkooppunten? Lees dan snel verder!

Zoals eerder beschreven kun je de slingers geheel in eigen smaak laten maken, of je kunt ze kant en klaar kopen. Kant en klare slingers zijn te vinden in winkels zoals de Action en de Xenos. De Action verkoopt verschillende kleurencombinaties en landelijk verschilt de prijs tussen de €2,99 en €3,99 voor een slinger van 10 ballen. Bij de Xenos heb je de keus uit wit of wit/grijs en is de prijs €4,99 voor een slinger van 10 ballen. Zowel de slingers van de Action als de Xenos werken op 2 AA-batterijen.

Cottonballs Action (© https://www.instagram.com/mijnkleinehuis)
Cotton balls Action (© https://www.instagram.com/mijnkleinehuis)

Een leuke webshop die zowel kant en klare slingers als vrij samen te stellen slingers aanbiedt is Websa. De startprijs van zowel een kant en klare als vrij samen te stellen slinger met 20 lampjes/ballen is €21,95. Per 15 ballen extra komt hier €10,- bovenop. Er is keuze uit in totaal 42 kleuren. Bij een zelf samengestelde slinger heb je de mogelijkheid om hem zelf in elkaar te zetten, dan wordt hij net als een kant en klare de eerstvolgende dag bezorgd (mits besteld voor 21:00). Het in elkaar laten zetten van een zelf samengestelde slinger kost €5,95 extra en de levertijd wordt 1 tot 3 dagen. Kijk voor alle mogelijkheden op Websa Outdoor & Living.

Cottonballs "Dark Red" (© Websa)
Cotton balls “Dark Red” (© Websa)

Een andere webshop die cotton balls verkoopt is, zoals de naam al doet vermoeden, Cotton Ball Lights. Het leuke aan deze webshop is dat de fabriek van Cotton Ball Lights officieel Fair Trade-gecertificeerd is door de World Fair Trade Organization. Meer informatie over het Fair Trade beleid van Cotton Ball Lights vind je hier. De prijzen van zowel de kant en klare slingers als de zelf samengestelde slingers zijn €16,- voor 10 ballen, €22,- voor 20 ballen, €32,- voor 35 ballen en €42,- voor 50 ballen. Cotton Ball Lights heeft ruim 60 kleuren cotton balls en er is zelfs de mogelijkheid om een aantal kleuren in hartvorm toe te voegen. Bovendien is het mogelijk om losse cotton balls te bestellen voor €0,75 tot €1,- per stuk zodat je kunt blijven variëren en restylen. In tegenstelling tot de meeste slingers gaat deze slinger via het stopcontact. Kijk voor alle mogelijkheden op Cotton Ball Lights The Original.

Cottonballs "Taupe" (© Cotton Ball Lights)
Cotton balls “Taupe” (© Cotton Ball Lights)

Leuke manieren om de cotton ball slinger toe te passen zijn hangend langs een muur (zoals op mijn eigen foto, aan de klok), uitgestald over een kast of plank, in een schaal of vaas, los op tafel of in een bepaalde vorm door middel van spijkertjes of (washi) tape.

Wees creatief met het plaatsen van je cotton ball slinger en laat het de donkere avonden opvrolijken!

Cottonballs langs een tak
Cotton balls langs een tak (© Pinterest)
Cottonballs in een mand (© Pinterest)
Cotton balls in een mand (© Pinterest)
Cottonballs aan een ladder (© Pinterest)
Cotton balls aan een ladder (© Pinterest)
Cottonballs als lantaarn (© Pinterest)
Cotton balls als lantaarn (© Pinterest)
Cottonballs langs een muur (© Pinterest)
Cotton balls langs een muur (© Pinterest)
Cottonballs langs een lijst (© Pinterest)
Cotton balls langs een lijst (© Pinterest)
Cotton balls in hartvorm (© Pinterest)
Cotton balls in hartvorm (© Pinterest)
Cottonballs aan een gewei (© Pinterest)
Cotton balls aan een gewei (© Pinterest)
Cottonballs om een tak gewikkeld (© Pinterest)
Cotton balls om een tak gewikkeld (© Pinterest)
Cottonballs inspiratie (© madie.pl)
Cotton balls inspiratie (© madie.pl)

Comments

comments

More from Roos van den Heuvel

Trend van het moment: de lightbox

Instagram staat er vol mee en de kans bestaat dat jij hem ook...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *