Shutters in huis? Doen!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Shutters, wie kent ze niet. Het is een trend op het gebied van raamdecoratie die je steeds vaker voorbij ziet komen. Ga maar eens de straat op, tuur wat huizen in en je ziet shutters voor de ramen hangen! Nu hoef je gelukkig niet meer de echte (dure) variant te kiezen, maar kun je ook gaan voor de betaalbaardere ‘houten of kunststof jaloezieën’ die onder dezelfde naam verder gaan. Ik ben ook voor shutters gegaan door mijn hele huis en ik wil jullie graag vertellen waarom je deze trend nu nog in je huis moet brengen!

Warm

Veel van de shutters zijn tegenwoordig gemaakt van hout en dat geeft meteen een instant gevoel van warmte en sfeer. Maar ook de kunststof shutters geven dat knusse gevoel in huis. En het maakt niet uit of je interieur landelijk of industrieel is of vintage of modern, overal kan je het integreren en zal het die extra touch aan je interieur geven.

Wat de shutters ook hun warmte geven, is de verminderde inkijk die je hebt van buiten. Het geeft je net genoeg ruimte om nog naar buiten te kijken, maar het maakt je huis wel minder open naar de buitenwereld. En wie wil dat nou niet! Niemand houdt van pottenkijkers 🙂

Stoer

Shutters heb je in vele kleuren. Ik heb gekozen voor zwart en wat geeft dat een andere look aan mijn interieur! Het is gewaagd, dat geef ik toe. Ik vond het best spannend om zwarte raamdecoratie in mijn huis op te hangen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het is echt een statement en een eyecatcher in huis. Het geeft meteen karakter en maakt een stoere industriële indruk.

Als je zwart nou net te spannend vind kan je natuurlijk ook gaan voor wit of taupe bijvoorbeeld.

Waar te koop?

In de shutters kun je kiezen of voor hout of voor kunststof. Hout trekt minder stof aan, is warmer maar kost wel meer. Kunststof geeft eenzelfde look maar kan sneller stoffig worden. Desalniettemin zijn shutters gemakkelijk te reinigen door ze dicht te doen en er met een stofdoek overheen te gaan.

De shutters die ik inmiddels door mijn hele huis heb hangen, komen bij de kwantum vandaan. Een kunststof shutter voor niet zoveel geld. Maar ook in iedere bouwmarkt of woonwinkel kan je tegenwoordig terecht. Bij de karwei bijvoorbeeld zijn de shutters kant en klaar te kopen, maar kan je deze ook op maat laten maken.

Toevallig was ik laatst in een kleine conceptstore in Haarlem, waar mij opviel dat zij een hele stelling hadden met shutter-staaltjes. Zo kan je precies kiezen welke kleur lamellen je wil en welke kleur stoffen banden.

 

 

Ik was al snel overtuigd om shutters in huis te nemen. En jullie? Wacht niet langer en ga nu over op deze super mooie raamdecoratie!

Liefs,
Rianne

 

(Alle foto’s komen van mijn blogsite www.haarlemshuisje.nl)

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Aan de bar in de keuken

Hoe zit jij erbij in de keuken? Heb je een mooie eettafel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *