Rauw en puur

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het is alweer even geleden dat ik een blog schreef voor Furnlovers, de hoogste tijd dus om weer eens wat van mij te laten horen.

Inmiddels zitten we alweer in de tweede maand van 2017. Een nieuw jaar, dus ook nieuwe woontrends. Of nou ja… Nieuw. We borduren veelal voort op al bestaande woontrends die ook in 2016 hot and happening waren. Alleen in 2017 mag het allemaal nog persoonlijker en mag je het allemaal nog meer beleven, nog meer dan we al deden. Rauwer en puurder dus.

Wat verstaan we nu eigenlijk onder ‘rauw en puur’?

Natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en kurk. Wollen kleden en plaids. Glazen vaasjes en kaarsenhouders. Leren details op bijvoorbeeld woonaccessoires en mooie leren bankstellen en/of stoelen. Ruwe texturen als beton en een grof gestructuurde muur tegenover simpele en organische vormen, denk aan ronde en ovale tafels en bijzetkrukjes. Zie jij deze combinaties al voor je? WAUW!

RP Furn 1
Bron

Het mooie van deze trend is dat ie past in vrijwel elk interieur. Opposite attract; tegengesteld trekt elkaar aan. Het haalt het beste van elkaar naar boven en ze maken elkaar alleen maar sterker. De natuurlijke materialen in deze trend halen bij zowel een industriële als bij een landelijke of Scandinavische stijl het mooiste in elkaar naar boven en zorgt voor een prachtig evenwicht binnen je interieur.

RP Furn 4
Bron

Nu bestaat wonen niet alleen uit er mooi uitzien. Het bestaat vooral uit de leefbaarheid en het comfort ervan. Het moet ook praktisch zijn. Praktisch betekent niet meteen dat de schoonheid hierdoor helemaal verdwijnt, door ‘koud’ tegenover ‘warm’ te zetten (denk aan bijvoorbeeld beton tegenover hout) krijg je een prachtige combinatie die je nagenoeg nooit zal gaan vervelen.

Doseren is sowieso het sleutelwoord in deze trend. Teveel van het een in tegenstelling tot het ander maakt dat je de plank echt finaal kan misslaan. Koud en warm, hard en zacht, het moet altijd en tegenhanger hebben om het beste tot haar recht te komen. Hout, rotan, wol in warme bruin/oranje aardetinten tegenover antraciet beton en asgrijs. Deze geborgenheid kun je ook creëren met mooie soepel vallende  stoffen zoals katoen en linnen een mooie schapenvacht op je bank of op de grond; breng me naar die comfortzone.

RP Furn 3
Bron

Last but not least: mooie grafische prints zijn een must binnen deze trend. Hetzij een simpele print, hetzij een ietwat kleurrijkere en drukke print met etnische patronen. Combineer dit met souvenirs uit je reizen naar verre of minder verre landen of met mooie houtsnijwerken en de styling is af. Natuurlijk is een mooie groene plant hier ook absoluut op zijn plaats.

RPFurn2
Inter IKEA systems

Ik hou van deze trend! Jij ook? Hopelijk heb ik je geïnspireerd en ga je met deze tips aan de slag. Laat het ons zien op social media via #furnlovers of tag ons! Wij zijn benieuwd!

Tot de volgende blog, X

Comments

comments

More from Sandra Witjes

Kids Playground

Iedereen kent ze wel; de kinderspeelhoekjes … Niet altijd de meest stylish...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *