Plant power!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Als er iemand was die nog geen vetplant in leven kon houden, dan was ik het wel. Jarenlang heb ik dan ook zonder groen in huis geleefd, op een enkele orchidee na. Inmiddels kan ik me een interieur zonder planten bijna niet meer voorstellen en leef ik op bij iedere afbeelding van een Monstera blad of groene oase van kamerplanten. Ok, een urban jungle is het bij mij nog niet, maar ik inspireer je graag met een paar groene eye catchers voor thuis. Stuk voor stuk makkelijke planten, waar zelfs ik goed voor kan zorgen. En wie weet krijgt het groene virus jou ook te pakken!

Monstera

Een van de populaire planten van 2017 is de Monstera, die ook wel gatenplant wordt genoemd. Deze plant is er in verschillende varianten, waarbij een van de bekendste soort de Monstera Deliciosa is. Deze makkelijke plant is herkenbaar aan zijn ‘monsterlijk’ grote bladeren en helpt mee de lucht te zuiveren. Plaats ‘m op een lichte plek (maar niet in direct zonlicht) en geef een keer per week water. Daarnaast houdt de plant er van als je eens in de zoveel tijd het blad besproeit. Wie van die mooie glimmende bladeren houdt, neemt ze eens in de zoveel tijd af met lauw water met een scheutje (karne)melk.

 

interiorjunkie
InteriorJunkie

image via Pinterest :: B E N T H O M A S
image via Pinterest // B E N T H O M A S

Olifantsoor

Bekend van zijn grote bladeren is de Alocasia, of Olifantsoor. Met deze stoere plant maak je echt een statement in huis. Ook deze plant houdt van licht, maar houdt er niet van om in direct zonlicht te staan. Regelmatig watergeven is een must, maar pas op dat de grond niet te nat blijft. Deze plant keert zich naar het licht en het is daarom slim om regelmatig te keren om ‘m mooi in model te houden.

homeandgarden
Home and Garden

Pila

Een andere favoriet is de kleine Pilea. Dit plantje wordt ook wel pannenkoekplant genoemd door de blaadjes die lijken op… eh ja, pannenkoeken dus. Dit van oorsprong Chinese plantje werd tot voor kort alleen in Scandinavië gekweekt, maar is nu ook hier volop te krijgen. Ook de pilea is makkelijk in onderhoud. Daarnaast is dit plantje ook gemakkelijk te stekken, wat vast ook een reden is van zijn populariteit. Zet de Pilea op een lichte plek en geef eens per week water. Ook dit plantje keert zich graag naar het licht, dus draai ‘m regelmatig.

inrichting-huis
Inrichting-huis

stoerinhuis
Stoerinhuis / plant cover by Studio Pair

Luchtplanten

De term ‘luchtplanten’ staat voor de verzamelnaam van verschillende soorten planten die niet of nauwelijks wortels hebben en daarom op veel manieren een leuk plekje kunnen vinden in je interieur. Deze plantjes hou je goed door eens in de zoveel tijd wat water te sprayen. Zonlicht mag, maar hoeft niet.

homeandgarden
Home and Garden

Kwartjesplant

En tot slot mag de kwartjesplant (Aspidistra Elitair) niet ontbreken in dit rijtje populaire planten, die ook nog eens makkelijk zijn in onderhoud. Deze Aspidistra eliator wordt door de Engelsen ook wel de gietijzeren plant (cast iron plant) genoemd omdat hij (bijna) niet kapot te krijgen is. Je kunt het blad herkennen uit boeketten, waar het vaak in gebruikt wordt omdat het zo lekker lang groen blijft. Kan tegen kou (maar heeft de voorkeur voor een plekje in 18 – 25 graden Celsius) en heeft maar weinig water nodig.

Pinterest
Elle.nl

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly favourites: de leukste kussens

Kussens: ik ben er gek op! Het maakt een interieur gezelliger en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *