On trend: Velvet & Velours

Inspiratie tijd: 3 minuten

Januari, de maand waarin bij de meeste mensen de feestversiering het huis verlaat en vaak plaats maakt voor veranderkriebels. Aan de ene kant krijg ik zelf zin in het voorjaar maar als ik naar buiten kijk verdwijnt dat gevoel gelijk: Grijze luchten, sneeuw en regen wisselen elkaar af en de voorspellingen zeggen dat het gaat vriezen. Ik zeg tijd om warmte in huis te brengen! Hoe? Met velvet of velours!

http://homedass.blogspot.nl/

velvet2

Het klinkt misschien wat stoffig, maar dat imago is echt passé: velvet is komende winter on trend. In de jaren 90 was de stof al razend populair maar is nu terug van weggeweest. In de fashion-wereld vind je, from Paris to New York, in iedere collectie wel één kledingstuk van deze stof. Ook in het interieur komen velvet items terug. Tijd om verder in te gaan op deze trend.

Op het world wide web vind je meerdere termen: velvet, fluweel & velours. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Velvet is de Engelse benaming voor fluweel. Fluweel is een geweven stof. De rechtopstaande pluizen, polen van zijde of katoen, zijn meegeweven en zijn afgesneden.

Velours is de Franse benaming voor een stofsoort met een harig oppervlak. Velours werd iets later dan fluweel in Frankrijk uitgevonden. Het is een gesneden variant van fluweel. Het is heel zacht maar minder glanzend. Er zijn twee soorten velours: staand-velours heeft een recht opstaand haardek en bij streekvelours liggen de haarden in één richting. De afwerking en samenstelling van de stof hebben dus invloed op de look. Bijvoorbeeld vintage of juist glanzend.

velvet3

Ook jij kan deze trend makkelijk toevoegen aan jouw interieur. Doordat velvet en velours in veel verschillende kleuren beschikbaar is past het bijna in elk interieur. De stoffen hebben een zachte en luxe uitstraling wat chic oogt.

Je kunt er voor kiezen om kussens of plaids te gebruiken in de woonkamer of in de slaapkamer. In de slaapkamer geven deze stoffen een echt luxe hotel feeling. Veel woonwinkels verkopen momenteel mooie hoezen of plaids. Ook kun je stof kopen op de markt en zelf aan de slag gaan voor bijvoorbeeld een kussenhoesje.

velvet4

Voor de woonkamer kun je ook gaan voor een echte eyecatcher in de vorm van een stoel of bank. Om ook nog eens te kiezen voor een niet standaard kleur springt je meubelstuk er helemaal uit.

Door velvet en velours te combineren met moderne accessoires creëer je een speels interieur en voorkom je dat je interieur wat ouderwets oogt.

velvet55

Ik ben fan! Wat vinden jullie van deze trend?

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een strakke keuken met verborgen functies

Loop jij er tegenaan dat jouw koelkast veel ruimte in beslag neemt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *