Mijn winterfavorieten voor in huis!

Inspiratie tijd: 4 minuten

De winter komt steeds dichterbij en dat is te merken. Het begint weer wat kouder te worden, het wordt sneller donker en de verwarming mag weer aan. Kortom: winter is coming! Ik vind het altijd leuk om in de winter mijn interieur weer wat te veranderen door bijvoorbeeld nieuwe accessoires te gebruiken. Zo kan je denken aan leuke sierkussens of kaarsen. Alles wat goed bij te winter past! In dit blog wil ik je meer vertellen over mijn winterfavorieten.

Maak je huis klaar voor de winter

Als de winter er weer aan komt en het weer wat kouder wordt is het wel zo leuk om je huis weer knus en sfeervol te maken. Veel mensen denken bij sfeer gelijk dat er allemaal kleuren gebruikt moeten worden, maar dit is zeker niet het geval! Met natuurlijke tinten en materialen kan je er ook voor zorgen dat je de wintersfeer in huis haalt! Kies bijvoorbeeld voor zachte kussens, een schapenvacht, gebreide plaids, leuke lichtjes en dergelijke. Zo vind ik het erg leuk om in een rieten mand een wollig dekentje te leggen.

Ik kwam dit dierenvel tegen die ik echt super gaaf vind! Dit geeft een leuke sfeer in je huis en je kan het op verschillende plekken gebruiken. In de woonkamer komt dit kleed goed tot z’n recht, maar ook in de slaapkamer staat het erg leuk!

Vacht1 Vacht2

Warm de winter in!

Ik was een beetje aan het rondkijken op internet en kwam de Rope Blanket van Matteo tegen. Dit gebreide kleed wordt met de hand gebreid door vrouwen in Zuid-Amerika. Door het delen van hun met de hand geweven producten willen zij het leven verbeteren van vrouwen. Dit prachtige kleed kan je erg leuk neerleggen op de bank en nog belangrijker: als je lekker op de bank wilt relaxen, dan kan je heerlijk onder dit kleed kruipen! Jij gaat op deze manier heerlijk warm de winter in!

Brei kleed2 Brei kleed1

Zoals ik net benoemde kan je erg goed zorgen voor de winterse sfeer in huis door het gebruiken van natuurlijke materialen. Een tip is om hierin wel voldoende contrast te gebruiken. Combineer bijvoorbeeld leer met een gebreid accessoire. Op deze manier zorg je voor een gezellige sfeer, zonder te veel kleuren te gebruiken! Wil je toch wat kleur in huis gebruiken? De winterkleuren van 2015 zijn vooral oker, pasteltonen of juist een wat fellere kleur, zoals roze. Hierin is het leuk om bij bepaalde accessoires te kiezen voor één kleur of dit bijvoorbeeld terug te laten komen op de muren.

Ik kwam ook dit kussentje tegen bij Eyoba van La Forma. Echt een super leuk kussentje en het bevat ook een natuurtint!

Kussen

Lichtjes in je interieur: maak het gezellig

In de donkere maanden is niets leuker dan het gebruiken van diverse lichtjes. Denk hierbij aan kaarsen, tafellampen, hanglampen en noem het maar op! Ook erg leuk om bijvoorbeeld waxinelichtjes te gebruiken. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen! Ik kwam onderstaande kaarshouder tegen en ik was gelijk verkocht! Perfect voor in de winter, maar ook in de andere seizoenen kan je dit leuk combineren met andere accessoires.

Maisondumonde kaarshouder

Hoe ga jij je huis winterklaar maken?

Mijn grootste tip voor jou is om te durven! Durf diverse materialen met elkaar te combineren, maar ook verschillende soorten accessoires. Plaats bijvoorbeeld een leuk kussen op de bank of gebruik diverse lichtjes en lampen. Op deze manier zorg je voor veel gezelligheid! Wil je het helemaal afmaken? Gebruik dan hout in je inrichting! Wat ook erg leuk is zijn haardblokken in een mand! Oh, ik kan eindeloos doorgaan. Er is dan ook zoveel leuks te bedenken!  

Ik ben erg nieuwsgierig naar wat jij in je huis gaat veranderen of gaat toevoegen om je interieur winterklaar te maken? Of misschien ben je inmiddels al wel helemaal klaar voor de winter! Laat het me weten, ik ben benieuwd!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Is jouw interieur klaar voor de lente?

Spring is coming! Eindelijk: de lente komt eraan. Wij hebben er echt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *