Interieurstijlen combineren: the do’s and don’ts

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kiezen tussen interieurstijlen? Neehoor!
Er zijn genoeg artikelen te vinden over verschillende interieurstijlen en hoe jij dit kunt toepassen in je eigen huis. Maar er wordt vaak niet stilgestaan dat je misschien wel meerdere stijlen mooi vindt en dat je helemaal niet hoeft te kiezen voor één stijl. Zelf vind ook meerdere stijlen leuk en vind het leuk om ze te combineren. Uiteindelijk bepaal jij zelf hoe je jouw huis gaat inrichten en koop je meubels en accessoires die jij leuk vindt. Dit betekent dan ook dat je de verschillende stijlen kan combineren. Maar hoe pak je het nou aan dat deze stijlen ook echt bij elkaar passen? Ik bespreek de do’s and don’ts wanneer je verschillende interieurstijlen wilt combineren.

Welke verschillende woonstijlen
Het is belangrijk om van te voren te bedenken welke stijlen je wilt combineren. Denk goed na welke je mooi en welke je niet mooi vindt, zodat je ze op de juiste manier kunt combineren. Er zijn vele verschillende woonstijlen dat je soms niet meer weet welke je nou mooi vindt. Ik noem er een aantal op: modern, landelijk, Scandinavisch, Procençaals, retro, zwart-wit, klassiek of industrieel. Om maar wat voorbeelden te noemen!

Zuiver16Oriental_Teak-4

Modern interieur                                                                          Landelijk interieur

Do’s and don’ts
Eigenlijk zijn er niet veel do’s and don’ts. Het belangrijkste is dat het niet uit maakt welke stijlen je combineerd, zolang de meubels, accessoires en kleuren maar bij elkaar passen. Om het nog een beter geheel te maken, kan je ook naar het materiaal kijken van de meubels. Zorg dat deze ook bij elkaar passen voor een mooi geheel van je huis. Wanneer je door de winkels struint of het world wide web af surft, zoek dan naar accessoires of meubels – in welke categorie woonstijl ze dan ook behoren – die bij elkaar passen. Koop niet klakkeloos spullen die je leuk vindt, zonder te kijken of ze bij elkaar passen. Dat is de valkuil bij het combineren van verschillende woonstijlen.

Overlappingen in verschillende woonstijlen
Tegenwoordig zijn er zoveel stijlen dat ze niet meer op twee handen te tellen zijn en daar komen jaarlijks nieuwe stijlen bij. Doordat er zoveel stijlen zijn, zijn er ook altijd stijlen die met elkaar overlappen. Zo wordt er in een landelijk interieur veel hout gebruikt, maar ook in een Procençaals interieur komt hout veel voor. Op die manier zijn deze stijlen perfect met elkaar te combineren. Ook een goed voorbeeld: Scandinavisch en zwart-wit. Scandinavisch wonen bestaat uit twee stijlen waarvan de eerste bestaat uit veel wit met zwart en grijs tinten. Deze stijl overlapt de zwart-wit stijl. Daarnaast wordt er in de Scandinavische stijl ook veel hout gebruikt, dus dat overlapt weer met de landelijke en Procençaalse stijl.

Denk aan deze tips wanneer je meerdere interieurstijlen wilt combineren. Maar het belangrijkste is: als je het mooi vind, moet je het gewoon doen! Nu ben ik benieuwd: heb jij meerdere stijlen in huis en hoe heb jij het gecombineerd?

essenza3            essenza4

Scandinavisch en zwart-wit                                      Scandinavisch en modern

functionals 1

Industrieel en landelijk

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Rotan inspiratie bij Goossens wonen & slapen

Volgens mij is het er altijd al geweest: rotan. Jaar in, jaar...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *