Hoe pas je de Scandinavische stijl toe op jouw interieur?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Erg veel mensen kiezen ervoor om de Scandinavische stijl te gebruiken in hun interieur. Een Scandinavisch interieur is helemaal van deze tijd! Het minimalistische hierin spreekt me vooral erg aan. De eenvoud maakt het juist erg mooi! Denk hierbij aan wit, simpele vormen, natuurlijke materialen en grafische prints. Dit geldt voor zowel muren, woonaccessoires als meubels. Wat vind jij van de Scandinavische stijl?

Scandinavische stijl in je interieur
Ook helemaal weg van de Scandinavische stijl? Ik in ieder geval wel! In mijn vorige artikel gaf ik aan dat als ik dan toch zou moeten kiezen, ik voor de industriële interieurstijl zou kiezen als mijn favoriet. Echter past de Scandinavische stijl in mijn ogen daar perfect bij! Het is mooi om de basis te behouden en te kiezen voor wit. Hiermee kan je eindeloos veel combineren en een verdere uitwerking maken naar meubels bijvoorbeeld. Ben je gek op eenvoud in meubels? Mij spreekt het erg aan! Ik kwam de Alaska dressoir tegen: een prachtige kast met een vintage look. Het dressoir heeft een eiken onderstel en dit zorgt ervoor dat het een typisch Scandinavisch meubel is. Daarnaast ook erg handig dat er voldoende opbergruimte is! 😉

huisenthuis1

huisenthuis2

Maak je interieur compleet: Scandinavisch design
Een Scandinavisch interieur biedt ontzettend veel mogelijkheden. Een tip is om de basis simpel te houden. Denk hierbij vooral aan de muren. Hou het wit en gebruik enkele kleuren. Niet iedereen wilt het alleen maar bij wit houden en dat is begrijpelijk! Kies er dan voor om een lichtgekleurd meubel te gebruiken. Bovenstaande kast is ook te verkrijgen in het mintgroen. Op deze manier heb je net wat meer kleur in huis, maar blijft het toch clean!

huisenthuis3

Grafische prints in een Scandinavisch interieur
Zoals ik al aangaf horen grafische prints ook bij de Scandinavische stijl: blokjes, ruitjes, streepjes en dergelijke. Juist doordat de basis zo sterk is door de eenvoud, kan het nóg krachtiger worden met het gebruik van grafische prints. Ik vind het echt prachtig! Eigenlijk hebben alle prints wel met elkaar gemeen dat het vooral strakke lijnen zijn met daarbij speelse details. Een power-boost voor je interieur!

Is het Scandinavisch design echt iets voor jou? Kijk eens rond bij deze Scandinavische collectie. Ik vind dat er ontzettend veel mooie producten bij staan! Genoeg inspiratie te vinden dus!

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

COMING SOON.. Furnlovers YouTube channel!

Eindelijk mogen we het bekendmaken… We zijn er al een tijdje mee...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *