Hoe creëer je een industriële look in de woonkamer?

Inspiratie tijd: 2 minuten

De industriële interieurstijl is zeer geliefd. Niet zo gek ook, want het is een stijl die je eindeloos kunt doorcombineren. De interieurtrends anno nu passen ook vaak erg goed bij deze interieurstijl. In deze blog wil ik je een aantal tips geven over hoe je een industriële look in jouw woonkamer kunt creëren. 

Materialen

Door te kiezen voor bepaalde materialen zorg je ervoor dat je een industrieel sfeertje kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan leer, beton, steen en metaal. Dit zijn robuuste materialen die goed passen bij deze interieurstijl. Bovendien kun je deze materialen goed combineren met andere elementen in jouw huis.

Kleuren

De kleuren die je meestal ziet terugkomen in een industrieel interieur, zijn cognac, zwart, grijs of donkerblauw. Toch kun je dit ook goed combineren met andere kleuren. Hou je zelf toch wel van een pasteltint? Geen probleem; dat kun je zeker met elkaar combineren. Een belangrijke tip is om je interieur eigen te maken. Laat jouw interieur je persoonlijkheid weerspiegelen en het zal direct aanvoelen als een thuis.

Meubels

Ook als het gaat om meubels kun je veel doen om ervoor te zorgen dat je een industriële vibe creëert. Een mooie, grove fauteuil of een stoere metalen salontafel. Mix and match!

Verlichting

Dan komen we op de verlichting. Misschien wel het belangrijkste. Waarom? Verlichting zorgt voor meer sfeer, een mooie uitstraling en gezelligheid. Bovendien kun je jouw interieurstijl ermee versterken. Er zijn verschillende soorten verlichting. Basisverlichting (verlicht een kamer gelijkmatig), taakverlichting (gefocust verlicht) en sfeerverlichting (het creëren van een bepaalde sfeer).

Hanglampen, vloerlampen, tafellampen…

Je kunt daarnaast voor verschillende soorten lampen kiezen. Een industriele plafondlamp bijvoorbeeld. Dit vind ik altijd erg mooi voor boven de eettafel. Het staat zo gezellig en stoer! De industriële look creëer je zo op een snelle en eenvoudige manier. 😉 Daarnaast kun je uiteraard ook altijd kiezen voor een mooie vloerlamp naast de bank of een tafellamp op een dressoir.

Hou jij ook van een industrieel interieur? En waar hou jij rekening mee bij het kiezen van verlichting? Ik ben benieuwd! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Groen in huis: de Pilea

Mijn allereerste blog, maar waar ga ik over schrijven? Ik zal me eerst...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *