Een industriële interieurstijl: wat vind jij?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel interieurstijlen en ik zie steeds vaker dat meerdere stijlen met elkaar gecombineerd worden. Persoonlijk vind ik dit het leukst! Maar als ik dan toch een favoriete interieurstijl zou moeten noemen, dan kies ik toch echt de industriële stijl. Deze stoere stijl spreekt me erg aan en het biedt ook eindeloos veel mogelijkheden. Wat is jouw favoriete stijl? Ik deel graag mijn inspiratie met jou op het gebied van een industrieel interieur. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt!

Industrieel interieur
Waarom de industriële stijl me zo aanspreekt? Ik vind de materialen erg mooi die hierbij gebruikt worden. Zoals je waarschijnlijk weet is metaal een van de kenmerkende materialen bij een industrieel interieur. Je ziet hierin verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een meubel dat volledig van metaal is of juist enkele metalen details heeft. Ik kwam de Marcia kast wit tegen. Deze kast is volledig van metaal. Echt een prachtige eye-catcher! De witte kleur is ook erg handig, want hierdoor vallen de accessoires nog meer op die je er in plaatst. Ik ben er weg van!

_MG_5314

Naast metaal zijn er nog meer kenmerkende materialen. Denk hierbij aan robuust hout, bakstenen (muren), touw en leer. Juist de combinatie van deze materialen vind ik echt prachtig! En, het is ook nog eens super handig dat het (vaak) zowel mannen als vrouwen aanspreekt!

Luxe én industriële banken!
Toen ik aan het kijken was naar inspiratie, kwam ik ook ontzettend veel mooie banken tegen. De Bank Retro Leer Cognac is daar een voorbeeld van. Hier zie je het gebruik van leer terug en daardoor krijgt de bank een industriële look. Echt prachtig! Eigenlijk zijn hier meerdere interieurstijlen gecombineerd: retro, vintage en industrieel. Doordat de bank van leer is overheerst de industriële look wel meer vind ik! Wat ik zo mooi vind aan deze bank, is dat het ook een bepaalde luxe uitstraalt. Deze bank nodigt gewoon uit om even heerlijk te zitten! 😉

_MG_9081

Hout in het interieur: stoer, sfeer en warmte!
Ik ben gek op hout. Je kan het altijd wel kwijt en je ziet in vrijwel ieder interieur dit materiaalsoort wel terugkomen. Of het nou gaat om een tafel, kast of een ander meubel. Ik vind het mooi dat hout altijd warmte met zich mee brengt. Wat mij aanspreekt is het robuuste en stoere hout. Het hoeft niet allemaal strak te zijn in mijn ogen. Hierdoor creëer je namelijk juist die stoere look!

Wat vind je van deze kast? Super die combinatie van hout en metaal!

boekenkast open industrieel big Giga meubel

Deze kast is de Boekenkast Industrieel Open. Het wordt een boekenkast genoemd, maar je kan er eigenlijk van alles in plaatsen. Door de open schappen vind ik het leuk om hier allerlei verschillende woonaccessoires te plaatsen. Zo is het op bovenstaande foto erg leuk gedaan! Natuurlijk kan je er van alles in plaatsen. Ik zou er bijvoorbeeld ook fotolijsten inzetten, misschien een plant en andere accessoires. Maak het tot iets persoonlijks, dan weet je altijd dat je goed zit!

Ook deze kasten vond ik prachtig! Je ziet dat het met veel woonaccessoires gecombineerd kan worden en daarbij dus ook verschillende materialen.

_MG_5240

Ben jij ook weg van de industriële stijl of heb je een voorkeur voor een andere stijl? Let me know!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe onderhoud je je verwarming?

Wist je dat het ontzettend belangrijk is om je verwarming goed te...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *