Draden, draden en nog meer draden!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Waarschijnlijk ben je het al tegen gekomen: meubels gemaakt van metalen draden. Of het nou gouden, zilveren, koperen of gekleurde draden zijn, je ziet het allemaal. Tafeltjes, manden en lampen, het kan allemaal van metalen draden worden gemaakt.

Dé nieuwste woontrend van 2015
Dit jaar zijn er veel woontrends bijgekomen en je hebt er daar al een aantal van voorbij zien komen op ons blog. Ondertussen naderen we het einde van 2015 en wordt er gekeken naar de verwachtingen voor 2016. Maar op de valreep is de draden trend nog 2015 binnen geslopen. Het begon allemaal met de draadmand die uit het niets ineens het populair werd. Daarna kwam er steeds meer gemaakt van metalen draden. Bijzettafeltjes en lampen gemaakt van metalen draad is niet meer weg te denken.

Het begin van de draad trend
De trend is afkomstig uit Scandinavië en zie je dan ook voornamelijk terugkomen bij de Scandinavische merken als Bloomingville, House Doctor, Hay Design of HK Living. In eerste instantie bedoeld als functionele opbergmand waar je allerlei kanten mee op kan, maar ondertussen wordt het voor vele doeleinden gebruikt.

menu-wire-bin-papiermand

Salon- of bijzettafels gemaakt van draad
Nadat de draadmand bij menig mens bekend is geworden werd er gemerkt dat de draadmanden erg populair waren. Dus toen werd er gedacht: “wat kunnen we nog meer met de metalen draden doen?”. Het antwoord daarop? Salon- en bijzettafels! Men pakt een draadmand en zet er een speciaal “bovenkantje” op en je krijgt een tafel. De draden zorgen voor een speels effect waardoor het er nooit saai uitziet. Ik ben in ieder geval fan, jullie ook?

597137_pb_01eglo-hanglamp-koper-9002759492588

Draadlampen in jouw huis
Naast tafels. worden er ook steeds meer lampen gemaakt van draad. Je ziet ze het meest in koper, zilver of goud en heeft een speels effect en geeft een warme sfeer. De lampen passen in vrijwel elke interieurstijl; landelijk, modern, industrieel.. noem maar op! Zijn jullie al enthousiast? Laat je inspireren door de leukste draad meubels.

house-doctor-wire-manden  pt-linea-mand

 

514409_eb_01  569451_eb_01

 

600060_eb_02  490172_eb_01

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een fijne slaapplek voor jouw kleintje… wat heb je nodig?

Elke vader, moeder of verzorger zal het met me eens zijn als...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *