Door de bomen het bos niet meer zien: hout in jouw interieur

T007L14·3E
Inspiratie tijd: 4 minuten

Ben jij ook gek op hout in jouw interieur? Hout is er in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen te verkrijgen. Hierdoor kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet ;). Deze blog zal dan ook gaan over het implementeren van hout in huis. Hopelijk kan ik je door middel van tips & tricks jou inspireren bij het gebruik van hout in huis.

Welke houtsoorten zijn er allemaal?
De meeste bekende houtsoorten kennen we denk ik allemaal wel. Denk hierbij aan eikenhout, steigerhout of beukenhout. Deze soorten zien we ook regelmatig terugkomen in de huishoudens van tegenwoordig. Maar naast deze benoemde soorten, zijn er nog veel meer houtsoorten, die misschien wel heel mooi zouden staan in jouw huis. Om je een impressie te geven zal ik een aantal soorten noemen, met daarbij producten – van dat type hout – die ik erg mooi vind.

Grenenhout
Tegenwoordig is dit type hout niet erg bekend meer, maar in de jaren 90 was grenen mateloos bekend. Het was niet weg te denken in de huishoudens van toen! Tegenwoordig zie je dit soort niet veel meer en dat vind ik jammer. Het is een houtsoort dan makkelijk te bewerken is en daardoor ook minder duur is. Dat komt natuurlijk helemaal goed van pas. Zo kwam ik een prachtige grenenhout meubels tegen die ik jullie graag wil laten zien.

1            2

      Grenenhouten ladekast voor al je spullen                                                  Grenenhouten eettafel

Teakhout
Teakhout is het type hardhout en is bestand tegen kromtrekken en barsten. Teakhout heeft een robuuste uitstraling, maar op vele manieren bewerkt worden. Op die manier is het aan te passen aan jouw woonstijl. Teakhout wordt vaak voor buiten gebruikt omdat het goed tegen water kan, maar ook binnen staat het erg mooi, vind ik persoonlijk. Zo wordt teak ook gebruikt in de keuken. Snijplanken gemaakt van teak zijn functioneel, maar daarnaast ook een lust voor het oog!

3                        4

      Vuurtafel: om lekker warm te blijven                                               Snijplanken: ook leuk als serveerplank

Voordelen van hout in huis
Hout zorgt op een natuurlijke manier voor sfeer en warmte in huis. Het is goed te combineren met andere materialen als metaal en kunststof. Het past er allemaal bij! Het leuke is, hout is te combineren met welke kleur dan ook! Of je nou van wit, zwart, rood of paars houdt, het past er allemaal bij. Naast houten meubels, zijn er ook steeds meer houten accessoires te vinden. De snijplank die ik hierboven heb laten zien is daarbij niet alleen heel praktisch, maar staat ook leuk in de keuken. Je hoeft ze dus niet op te bergen in je (houten) kast, maar zet ze leuk op het aanrecht.

Combineren van verschillende houtsoorten
Vaak denken we dat als we kiezen voor hout in het interieur, dat we het dan bij één soort moeten houden. Die tijd zijn we allang voorbij! Je kunt het zo gek niet verzinnen en het past bij elkaar. Wel snap ik dat het lastig is om van te voren te zien of de meubels en types hout bij elkaar passen. Mijn tip hierbij is om de balans in de gaten te houden. Met het combineren loop je kans dat het rommelig over komt, maar als je het geheel rustig houdt dan zul je dit probleem niet ondervinden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat wanneer je van (drukke) prints houdt, je het beste kunt beperken tot één houtsoort. Anders kan het chaotisch ogen en – tenzij je daar van houdt- dat wil je niet.

Wat vind jij van hout in het interieur? Ik ben benieuwd naar hoe jullie hout hebben gecombineerd in jouw huis. Beschrijf, vertel of laat het me zien middels een foto! Hieronder nog een aantal voorbeelden van hoe je hout kunt toepassen in jouw huis!

IMG_7956 muur

 

Oriental_Teak-2

 

KARE - Epoca Tube Eettafel - 180x90cm Eyoba Foto 9

 

Aysha Set Laddies La Forma Eyoba (3)

 

Kave - Abua Fauteuil - Wit (5)

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Tiener slaapkamers

Deze week gaat onze Inspiration Wednesday over verschillende soorten tienerkamers. Ben je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *