DIY: creatief met takken

Inspiratie tijd: 2 minuten

Met alle kerstversiering weer op zolder vind ik het huis heerlijk opgeruimd. Maar ook wel een beetje kaal. Een prima manier om de boel weer een beetje aan te kleden is met takken. Met een paar mooie basistakken kan je namelijk heel veel kanten op.

tak-met-bes

Zet bijvoorbeeld een paar kale perentakken bij elkaar in een pot of accubak. Of kies voor mooie magnoliatakken in knop en zet die in een grote vaas. Je koopt ze bij meeste bloemenzaken. Vul de takken vervolgens aan met bloemen en groen die passen bij het seizoen. In de lente kies ik bijvoorbeeld voor witte voorjaarsbloemen met lichtgroen blad en gras. In het najaar vervang ik die door bloemen in herfsttinten met herfstblad en bessentakken.

ded29cdc651d45b9865376c87c738184-1

Ik kies ook vaak voor mooie zijde- en kunstproducten. Makkelijk, je doet er lang mee en zo blijft het hout ook mooi omdat er geen water bij komt. En door de combinatie met echt hout heeft het toch een natuurlijk uitstraling. Bovendien zijn de meeste zijdebloemen niet meer van echt te onderscheiden. Het is even een investering maar inmiddels heb ik een mooie collectie waarmee ik regelmatig kan wisselen en nieuwe stukken maak. Vul dit aan met een vaas verse bloemen en mooie planten en je natuurlijke styling is compleet.

wit

Een andere optie is om een mooie grote tak gewoon los in de kamer te zetten of op te hangen, bijvoorbeeld boven je tafel. Je kunt er decoratie aan hangen of leuke lampjes. Of de tak in een mooie kleur schilderen. Overigens heeft de natuur nog veel meer te bieden. Met verschillende vondsten maak ik regelmatig iets leuks voor in huis: een mooie glazen pot met dennenappels, mos, schelpen of mooie stenen bijvoorbeeld. Of een vaas met een naaldtak. En in het voorjaar natuurlijk een fris zelfgeplukt veldboeket! Maar daarvoor moeten we helaas nog even geduld hebben.

vaasjes-1

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Tijd voor… de nieuwste inspiratie!

Elke dag zijn wij op zoek naar de nieuwste trends, de meest...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *