Aan de bar in de keuken

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hoe zit jij erbij in de keuken? Heb je een mooie eettafel of zit je aan een barretje? Of heb je de luxe dat je beide opties hebt in de keuken…? Zelf heb ik alleen een eettafel en ben dan ook stiekem jaloers op mensen die een bar in de keuken hebben. Het idee dat je heerlijk aan een bar je koffie kunt opdrinken geeft een “stads” gevoel. Vandaag laat ik mijn twee favoriete stijlen zien die je kunt toepassen aan de keuken bar. Dus ben jij de happy one met een bar en zoek je nog leuke inspiratie om het aan te kleden? Hier de tips en trends!

Scandinavisch wit

Vele vinden dit een hele mooie stijl: Scandinavisch. Heerlijke frisse lichte tinten afgewisseld met natuurlijke materialen en strak design. Om deze stijl toe te passen aan de bar, kun je allereerst kiezen voor een (witte) designer stoel. Hiermee maak je direct een statement en hoef je verder niet veel meer te doen. Heb je liever geen designer stoel denk dan eens aan (industriële) krukken. Deze kunnen perfect in deze stijl als je ze in het wit neemt.

Verder is het belangrijk dat de basis wit en licht is, daarnaast kun je in het gebruik van accessoires en andere keukengerei gebruik maken van natuurlijke materialen. Denk aan mooie rotan manden en onderzetters, (glazen) servies, verse bloemen of planten, linnen keukentextiel &  houten lepels.

homepolis.com
homepolis.com
thecozyspace.tumblr.com

Urban jungle

Planten & groen dat is toch wel de trend die we veel zien in het interieur. Maar ook aan de bar in de keuken kun je deze trend doorzetten. Verf je tegels eens met een tegelverf en kies een frisse groen, of verf dat ene muurtje die aansluit aan de bar. Zo creëer je direct al een mooie urban basis. Ook is het leuk om vintage accessoires te gebruiken als oude kannen, potten, stoere krukken en andere oude items. Wat verder uiteraard niet kan ontbreken zijn planten, zet een aantal stoere potten met planten op de bar.

Om dat stoere urban gevoel terug te laten komen in de stoelen of krukken is het van belang dat je voor stoere (geleefde) of juist moderne stoelen gaat. Dit klinkt tegenstrijdig maar beide stijlen kunnen perfect in deze stijl toegepast worden. Het zit hem in wat je kiest… Neem die ene designerstoel eens in een stoere kleur, of ga voor een oude kruk die je opa vroeg gebruikte. Door de niet voorspelbare keuzes zul je zien dat jouw bar de sfeer van ‘urban jungle’ uitstraalt!

shescharming.com
casa.abril.com.br

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly Favourites: Fantastisch fluweel

Het is weer tijd voor een Weekly Favourites en deze keer hebben...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *