5 handige tips voor het perfecte tv-meubel!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Eigenlijk doen we het (bijna) allemaal: televisie kijken. Het is een gewoonte, we staan er mee op en we gaan er mee naar bed. Ondanks dat het zo gewoon lijkt, mag het belang van een goed tv-meubel en alles daar omheen niet onderschat worden. Ga je binnenkort een nieuwe televisie kopen en heb je een tv-meubel nodig? Een tv-meubel lijkt in eerste instantie iets dat je ‘gewoon’ koopt, maar dat is zeker niet waar! Ik geef je graag vijf handige tips!  

Tip #1: Soort tv-meubel
In veel gevallen heeft de televisie een centrale plek in een huis. Ik vind het belangrijk dat dit een gezellige en fijne plek is, zodat je er graag samenkomt met je familie en vrienden, maar dat je er ook heerlijk alleen kunt relaxen. Het soort tv-meubel is dus erg belangrijk. Past het bij je stijl? En bij de rest van je interieur? Let ook goed op het soort materiaal!

Tip #2: Afmetingen
Er zijn zóóóveel verschillende televisies te krijgen: allerlei verschillende maten, vormen en ga zo maar door. Wat erg handig is, is dat er ook ontzettend veel tv-meubels verkrijgbaar zijn 😉 . Het is slim om te kiezen voor een afmeting die je ook nog bij andere televisies kan gebruiken. Laat je er een op maat maken, dan wordt dit dus al lastig.

Tip #3: Design
Het oog wilt natuurlijk ook wat… 😉 Wat voor een design wil jij? Wil je een grote kast met de tv erin of wil je juist een simpel tv-meubel? Onderstaand meubel is vierdelig: een mooi voorbeeld van een uitgebreid en groter tv-meubel.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 13.07.49

Liever een eenvoudig design? Dan is dit een mooi voorbeeld:

Schermafbeelding 2016-02-24 om 13.09.45

Tip #4: Verlichting
Om aangenaam televisie te kunnen kijken is verlichting ook een belangrijk onderdeel. Kies bijvoorbeeld voor LED-verlichtingstrips of een lampje naast de tv.

Tip #5: Hoogte
Last but not least: de hoogte! Je wilt goed tv kijken, daarom is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van de televisie. De juiste hoogte is afhankelijk van je zithoogte en lengte. Vaak is dit rond de 95 centimeter.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze vijf tips. Uiteraard is én blijft het een kwestie van smaak, maar toch is het handig om op deze 5 tips te letten. Ben je nieuwsgierig naar meer voorbeelden van tv-meubels? Check dan eens de website van Otto: een groot assortiment met veel verschillende tv-meubels: ik kijk mijn ogen uit!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

WIN: Maak kans op een hanglamp van Cotton Ball Lights! [GESLOTEN]

Zoals ik had beloofd komen er heel veel leuke dingen aan… Waarvan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *