Welke vloerkleden trends mag je niet missen?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik vind vloerkleden ontzettend leuk voor in een interieur. Het brengt gelijk een stuk gezelligheid, een huiselijke sfeer en het maakt de styling écht af. Maar op het gebied van interieur – en dus ook vloerkleden – zijn heel veel trends. Welke vloerkleden trends zijn er eigenlijk en hoe kun je dit combineren in jouw interieur?

Trends van 2018

Zoals je misschien zelf ook weet, zijn er altijd ontzettend veel trends. De interieurtrends ontstaan vanuit de hele wereld en ik vind het heel leuk om hiermee bezig te zijn. Wat we sowieso ontzettend veel hebben gezien de afgelopen tijd zijn ronde vloerkleden. Ronde vloerkleden zorgen ervoor dat een ruimte met veel rechte lijnen een speels effect krijgt. Ook komt het steeds vaker voor dat men meerdere vloerkleden met elkaar combineert. Je kunt de vloerkleden bijvoorbeeld met elkaar laten overlappen!

De trend die we in 2018 veel hebben gezien wat betreft vloerkleden zijn de patchwork kleden. Al honderden jaren willen we het liefst duurzame producten en dus ook vloerkleden. Op deze manier kunnen we er lang mee vooruit. Dat geldt ook bij een Turks patchwork kleed. Deze vloerkleden zijn met de handgemaakt en hebben een unieke uitstraling. Onderstaand vloerkleed van Sukhi vind ik een mooi voorbeeld. Het is gemaakt van witte hennep, genaamd de Irmak.

Net vertelde ik al eventjes kort over ronde vormen. Als je een vloerkleed wilt dat past bij de trends van 2018, kies je voor een rond vloerkleed met kleur. Steeds meer mensen durven anno 2018 te kiezen voor kleur! En, zoals je hieronder ziet… Staat het ook erg leuk in een kinderkamer! Het onderstaande ronde bolletjeskleed is de ‘Nina’ van Sukhi.

De traditionele vloerkleden zijn meestal langwerpig, maar je kunt ook kiezen voor een vierkant vloerkleed! Op het gebied van trends zien we steeds vaker unieke vormen terugkomen. Kies daarom een keer voor een andere vorm, zoals een vierkant! De Aspru is hiervoor zeker een aanrader.

Ook in 2018 geldt nog steeds: basic is goed! Een licht en neutraal vloerkleed? Doen! Op deze manier kun je het goed combineren met de rest van je interieur. De Amina is hier een mooi voorbeeld van. Een stijlvol Marokkaans vloerkleed met een stijlvolle uitstraling! Het kleed is gemaakt van wol. Dit vloerkleed is ook verkrijgbaar in het rond en in een grijze kleur.

Ook voor onderstaand vloerkleed geldt: less is more. De neutrale kleuren zorgen ervoor dat het goed past bij andere kleuren. Het Indiaas vloerkleed ‘Jai’ is ook weer handgemaakt!

Sukhi

Zijn jullie al bekend met Sukhi? Sukhi gebruikt uitsluitend de beste materialen om zo ook altijd een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. De meeste makers van de vloerkleden werken comfortabel vanuit hun eigen huis en krijgen daarbij ondersteuning van Sukhi. Bovendien zorgt Sukhi ervoor dat deze mensen altijd eerlijk betaald krijgen voor hun werk! Sukhi betekent niets voor niets happy, oftewel ‘blij’!

Wij worden ontzettend blij van hun vloerkleden. Wat een prachtig werk! Wil je ook een handgemaakt vloerkleed? Neem dan eens een kijkje op hun website.

En, welk vloerkleed vind jij het mooist? Ik ben benieuwd! Liefs, Larissa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Sukhi. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste verduisterende gordijnen

Raamdecoratie is een ontzettend belangrijk onderdeel van een interieur. Het brengt sfeer,...
Read More

1 Comment

  • Wat hebben jullie de vloerkleden trends van 2018 mooi beschreven en bedankt voor jullie lieve woorden over Sukhi!

    Groetjes,
    Marieke van Sukhi.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *