Sukhi: handgemaakte vloerkleden met een prachtig initiatief

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wij zijn al langer bekend met Sukhi en hebben eerder over hen geschreven. Sukhi heeft niet alleen prachtige vloerkleden, maar het is vooral ook een mooi initiatief. Nasia Burnet biedt de makers een goed salaris en werkgelegenheid. Wij vertellen je hier graag meer over! 

Over Sukhi

In 2012 richtte Nasia Sukhi op. Op dat moment was het nog lastiger voor de makers om hun producten te kunnen verkopen dan nu. Nasia gaf hun de mogelijkheid om dit wél te kunnen doen. Sukhi betekent in Nepal ‘happy’. Op hun website vertellen ze zo mooi: 

Wat maakt ons happy? Dat we hele mooie handgemaakte kleden van de hoogste kwaliteit mogen maken! Daarmee houden we een eeuwenoude traditie in vakwerk in stand. Met waardigheid en respect voor de vakmensen.” De hele keten wordt gerund door vrouwen. Op dit moment werken er maar liefst 300 vrouwen. Zo gaaf! 

Sukhi richt zich op het maken van handgemaakte vloerkleden van hoge kwaliteit. Zoals ik al aangaf willen ze hiermee eeuwenoude textiel tradities in stand houden. Vooral in de landen Nepal, Turkije, Marokko en India. Het zou zonde zijn als dit vergaat. 

Persoonlijkheid

Wanneer je bij Sukhi een vloerkleed besteld, zit er een label met naam op genaaid met hierop de naam van de maakster. Extra leuk om haar dan een e-mail te sturen van hoe het vloerkleed bij jou thuis staat. Voor de meeste vrouwen is het namelijk zo onwerkelijk dat iemand het door hun gemaakte vloerkleed gewoon écht in huis heeft liggen! Wij begrijpen dat juist maar al te goed, want de vloerkleden zijn echt prachtig. Die willen we allemaal wel! 

Girl power! 

De vrouwen leiden elkaar op, waardoor Sukhi grotendeels zelfvoorzienend is. Iedere vrouw heeft uiteraard haar eigen krachten en door deze te bundelen ontstaan er sterke teams die aan slag gaan met het creëren van alle kunstwerken. 😉 De kleden worden dan ook direct vanuit de maker verstuurd. De makers zijn vrouwen uit kleine/arme dorpen die naar de stad zijn vertrokken om daar geld te kunnen verdienen. Ik vind het zo inspirerend om te zien dat Nasia met dit doel voor ogen aan het slag is gegaan met het bouwen van dit mooie bedrijf. 

Oprichter Nasia woont in Spanje en zit momenteel dus ook in de lockdown daar. Gelukkig kan zij veel vanuit huis werken en lijntjes uitzetten voor Sukhi. Het is zeker een aanrader om Sukhi te volgen op Instagram, om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen: @sukhirugs.

Voor iedere stijl

Eén ding is zeker: voor ieder interieur/smaak is er wel het juiste vloerkleed te vinden. Ze hebben verschillende soorten vloerkleden in allerlei kleuren. Je kunt kiezen voor een rustig, neutraal vloerkleed of juist gaan voor een uitbundige uitstraling. Op de website vind je in het menu de verschillende landen waar de vloerkleden vandaan komen. Neem vooral eens een kijkje, zodat je kunt zien wat er allemaal mogelijk is en welke verschillende vloerkleden er allemaal zijn. Hier vind je bijvoorbeeld ook meer informatie over de vloerkleden zelf! Erg leuk om te lezen en te zien.  

Ben jij al bekend met Sukhi, of nog niet? Neem zeker eventjes een kijkje op de website. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete vloerkleed is! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Interieur & Ik

Toen Furnlovers mij benaderde met de vraag of ik voor hen wilde...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *