Retro design en Scandinavisch wonen combineren

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het is steeds gebruikelijker om verschillende interieurstijlen met elkaar te combineren. Vraag maar eens aan iemand: ‘wat is jouw favoriete interieurstijl?’ en 9 van de 10 mensen zullen reageren met: ‘oef, wat lastig, ik denk toch een mix van meerdere stijlen!’. Dat is heel erg begrijpelijk! Het is ook zeker mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Zo krijg je juist een persoonlijk geheel. In deze blog wil ik je meer vertellen over de combinatie van retro design en de Scandinavische stijl.

Retro en Scandinavisch?

Deze twee stijlen kunnen erg goed samen. De retro stijl haalt eigenlijk de vormen, kleuren en materialen uit de jaren 60/70 weer terug. Bijvoorbeeld een retro vloerkleed of ronde bijzettafels. Dit zie je ook weer veel bij mensen met een Scandinavisch interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ronde bijzettafels? Dat is al een goed voorbeeld van deze combinatie! De Scandinavische stijl is van zichzelf rustig en eenvoudig. Vandaar dat de retro kenmerken hier goed bij passen.

XOOON

Als jouw smaak ook nog wel eens af en toe veranderd, dan is het belangrijk dat je kiest voor meubels die je lang kunt gebruiken én waar je veel mee kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan meubels zoals een bank, eetkamerstoelen en een eettafel. Dit zijn toch ook wel meubels die over het algemeen wat meer kosten. Slim om te kiezen voor een sterke basis! Bij XOOON kwam ik mooie eetkamerstoelen en barkrukken tegen.

Aiden

De eetkamerstoelen en barkrukken die ik tegenkwam zijn van de collectie ‘Aiden’. Ik vind dat ze een stoere uitstraling hebben, maar tegelijkertijd ook een toegankelijk design hebben. Ideaal! De combinatie van microvezelstof en lederlook accenten met het zwarte draadframe vind ik echt prachtig!

XOO_Kinna_Aiden_2_Modellen_B (1)

Heb je een bar in je huis of bijvoorbeeld in de keuken? Dan vind ik deze barkrukken een aanrader. Door het ‘dunne’ onderstel oogt het veel ruimtelijker. Zo heb je niet gelijk je hele keuken volstaan met barkrukken. 😉 Ook handig: deze barkruk is 180 graden draaibaar. Hierdoor kun je gemakkelijk op en afstappen.

XOO_Barstoel_Aiden (1)

Lugano

Bij de Scandinavische stijl passen pasteltinten heel erg goed. Dit zijn vooral dus de zachtere tinten. Onderstaande foto laat dit goed zien: een mooie bank in een roze pasteltint, met een vloerkleed waar wel een patroon in zit, maar niet té is en een stoere salontafel. Eigenlijk hét voorbeeld dat hoe je verschillende stijlen mooi combineert

XOO_Kinna_Lugano_model

Kinna

Zoals ik net vertelde past de salontafel mooi bij het geheel. Ik vind het altijd leuk als er bij een zachte kleur (zoals pastelroze) een stoer meubelstuk wordt geplaatst.

Wat spreekt jou het meeste aan? En welke stijlen combineer jij graag? Ik ben benieuwd, liefs Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met XOOON. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Back to school! Inspiratie voor studenten

Wat vliegt de tijd…. Voor velen is het alweer bijna tijd om...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *