Gestructureerd je muren bekliederen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je muren een kleurtje geven kan de ruimte een geweldige look geven, maar voor welke kleur ga je? En pakt deze net zo goed uit op de muur als je had gehoopt? 

Bij het verven van de muren komt enig denkwerk kijken. Want je kan een kleur wel mooi vinden, maar of het dat nog steeds is als de helft van je woonkamer ermee bedekt is, is maar de vraag. Als “ervaringsdeskundige” (recentelijk verhuisd, yay!) heb ik wat tips die het proces makkelijker maken én minder risico met zich meebrengen.

Inspiratie

Wat mij altijd helpt is eerst wat inspiratie opzoeken. Naar staaltjes staren in de dichtstbijzijnde doe-het-zelf winkel is niet zo enerverend als je zou verwachten, echt niet. Bij het verven in je huis moet je een soort helikopterview hebben en bij een kleurtje op een papiertje van 10 bij 10 cm krijg je niet echt een beeld van hoe het gaat staan. Voordat je dus gaat shoppen is het handig al ongeveer een kleur in je hoofd te hebben.


Photo by Markus Spiske on Unsplash

Testers

Wanneer je enthousiast gaat verven en blijkt dat de kleur niet bevalt is het eigenlijk al iets te laat. Hierom zijn er testers uitgevonden. Een hoop merken hebben voor een hoop kleuren testers. Waarbij je een likje op de muur uit kan proberen en al beter ziet hoe het gaat staan.


Photo by David Pisnoy on Unsplash

De ruimte

Een ander puntje om rekening mee te houden, is wat de kleur met de ruimte doet. Een schreeuwende kleur kan leuk zijn, maar als je het op alle muren gooit is het mogelijk iets te. Zo kan een kleur er ook voor zorgen dat de ruimte juist kleiner lijkt bijvoorbeeld (ik ga er even voor het gemak vanuit dat dat over het algemeen niet de bedoeling is). Ook dit check je door eens rond te kijken naar andere woonkamers en je kan natuurlijk altijd rondvragen. Er zijn vast mensen om je heen die ervaringen met je kunnen delen.

Trends

Wat ik persoonlijk ook heel belangrijk vind is dat je een kleur uitkiest omdat je die mooi vindt, niet omdat die kleur nu hip en happening is. Want dat is ‘ie over een halfjaar misschien al niet meer en je wil er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Dus of het nou in of uit is, ga voor iets wat je super vindt en je kijkt gegarandeerd elke dag even verliefd je kamer in. (Voor inspiratie kun je natuurlijk wel altijd even spieken!).

Ga lekker aan de slag en geniet ook vooral van het proces voordat je van je nieuwe ruimte kan genieten! Voorpret is de helft van de pret :-).

Liefs, Carine.

Comments

comments

Tags from the story
More from Carine Stuart

Huren en sfeer creëren

Wanneer je huurt in plaats van koopt, moet je alles weer netjes...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *