De perfecte eyecatcher: een haard of kachel!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een haard of kachel… dé perfecte eyecatcher in huis als je het ons vraagt. Niet alleen een prachtige uitstraling, maar ook meer sfeer. Waar let je eigenlijk op bij het kopen van een haard of kachel? En, welke moet je kiezen? Ik zal je wat meer uitleggen!

Heerlijk warm bij de haard…

In de winter wil iedereen natuurlijk een prachtige haard, die je heerlijk op warmt. Maar eerlijk is eerlijk: eigenlijk is een haard of kachel altijd wel mooi. Het geeft een bepaalde aantrekkingskracht in een huis. Een mooie uitstraling dat past bij jou en jouw huis. Daarnaast is het ook gewoon super gezellig: borrelen met wat vrienden, de haard aan en je hebt een heerlijke avond.

Kachel of haard?

Zelf had ik altijd de vraag wat nou het verschil is tussen een kachel of een haard. En, dan vooral: waar kies je voor? Na een kleine research las ik dat de woorden ‘kachel’ en ‘haard’ eigenlijk synoniemen zijn. Het grootste verschil is dat met een kachel een vrijstaande haard wordt bedoeld. Deze is dus niet in een schouw gebouwd. Een haard is dit wel. Het voordeel van een vrijstaande kachel (of haard) de warmte gemakkelijk in de ruimte wordt verspreid. Er verdwijnt minder warmte langs de schouw.

Dit is een vrij algemene beschrijving van een kachel en een haard. Er zijn namelijk ook gashaarden. Dit zijn geen echte vlammen, maar het ziet er alsnog prachtig uit. De voordelen hierbij zijn dat je geen hout nodig hebt, het schoon en veilig is, geen rook en het is gemakkelijk te bedienen. Ik denk dat het vooral afhankelijk is van je leefomstandigheden voor welke kachel je moet kiezen en ook hoe vaak je het gaat gebruiken. Er zijn veel verschillen, zo moet je jezelf ook afvragen of je een ingebouwde of een losstaande kachel/haard wil.

Ik zal je hieronder in ieder geval twee soorten laten zien, namelijk de Barbas houtkachel en Bellfires gashaard. Twee Nederlandse, toffe merken!

Barbas houtkachel

De houtkachels van Barbas zijn erg mooi en hebben een bijzondere touch. Alle modellen zijn ecologisch en duurzaam verantwoord. Ik vind de kachels mooi bij verschillende interieurstijlen staan. Het is inderdaad een prachtige eyecatcher! Ook handig: elk model heeft een hoog rendement en een lage emissie (= uitstoot).

Barbas Box 80

Barbas Box 55

Barbas Unilux-6 265 Right

barbas_unilux-6_265_1

Bellfires gashaard

De Bellfires is een Brabants merk met een groot assortiment! En, super handig: met één druk op de knop van de afstandsbediening kun je de haard aanzetten. Dus… chill, relax en doe je ding… en geniet!

Bellfires View Bell Derby

bellfires-view-bell-derby-3-groot

Bellfires Horizon Bell Small

bellfires_horizon_bell_small_tunnel_3

Bellfires Horizon Bell XL

bellfires_horizon_bell_xl_3_1

Wat een inspiratie, vind je niet?! Ik blijf me elke keer weer verbazen over de mooie houtkachels, gashaarden en meer. Wil je nog meer inspiratie zien? Neem dan vooral eens een kijkje bij de Haardenexpert. Zoals de naam het al zegt… 😉 Dé expert waar jij moet zijn voor meer inspiratie, tips, adviezen en dergelijke.

Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsord bericht.

 

 

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Weekly favourites: de leukste fauteuils

Fauteuils: we kunnen het bijna niet missen in een interieur. Het kan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *