Figuren zijn overal!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Alles om je heen bestaat uit vormen. Kijk maar eens goed! Figuren zie je terug in mensen, tot accessoires tot in je interieur. Dat is waar ik je meer over wil vertellen. Figuren in je interieur. Ben je benieuwd waarom jij bepaalde keuzes maakt en wil je wat tips om jouw interieur nog leuker te maken? Lees dan lekker verder! 

Vormen

Geometrische vormen zijn voort helemaal hip. Waarom ook niet! Geometrische figuren zorgen namelijk voor meer diepte en 3D-effect. Wanneer je deze vormen combineert met contrasterende en primaire kleuren, dan wordt dat effect nog meer versterkt. Wil je graag wat subtieler blijven met de styling? Kies er dan voor om zwart of wit te combineren met pasteltinten. Ben je bezig met verschillende materialen? Dan kun je voor een rustige uitstraling het beste hout en textiel gebruiken. Wil je wat extra informatie? Check hier dan even Decortips en krijg meer te weten over geometrie in jouw interieur!

Overal vierkant

Kijk eens rond in jouw huis. Hoeveel vierkante voorwerpen vind jij? Ik denk dat je dan wel even bezig bent. Het is dan ook de meest voorkomende vorm in jouw interieur. Ook zijn vierkante voorwerpen makkelijk toe te passen in een huis. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vloerkleed. Vloerkleden zijn eigenlijk zowat een must als het gaat om accessoires. Het makkelijke aan een vierkant vloerkleed, is dat deze in elke hoek van jouw kamer past. Het is dan hartstikke leuk om een vloerkleed onder die lekker luie leesstoel te leggen. Dit geeft net die extra sfeer die dat hoekje nodig heeft! Zie hier bijvoorbeeld een super vloerkleed.

Rond is veilig 

Van nature zijn we erg snel geneigd om te kiezen voor ronde voorwerpen. Waarom we dit doen is lastig te vertellen, maar kort gezegd heeft het te maken met het feit dat we hoekige vormen sneller als een bedreiging zien. Naast dat onze hersenen zo werken, zijn ronde voorwerpen eigenlijk ook gewoon praktischer. Ronde voorwerpen nemen namelijk minder ruimte in en geven een ruimtelijk effect. Een ronde tafel is bijvoorbeeld erg ideaal! 

Ronde tafels creëren vaak meer gezelligheid, doordat je dichter bij elkaar zit. Ook zorgt een ronde tafel voor meer warmte, zonder dat deze het wat meer strakke interieur onderbreekt. Misschien heb je het ook wel gemerkt maar ronde meubels zijn dan ook weer helemaal in! Ben je toevallig op zoek naar een grote ronde tafel? Kijk hier dan even naar deze geweldige design eettafel hout.

Misschien wist je het dus niet, maar figuren zitten dus overal in jouw huis verstopt. Wil je jouw huis net iets knusser en moderner maken? Vergeet dan niet even die tafel en vloerkleed uit te checken! Ik ben benieuwd waar jij voor gaat.

Comments

comments

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Furnlovers

Weekly Favourites: de leukste schilderijen!

Schilderijen worden vaak gebruikt ter decoratie van bijvoorbeeld onze muren. Sommige kiezen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *