Wat te doen na een inbraak?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het zal je maar overkomen of misschien is het jou al eens gebeurd: een inbraak in jouw huis. Dit is iets waar je liever niet over na wilt denken. Toch is het goed om te weten wat je moet doen als er is ingebroken bij jou thuis! Naast interieur gerelateerde onderwerpen vinden we het ook belangrijk om meer te vertellen over belangrijke zaken zoals inbraak, diefstal en dergelijke. In deze blog lees je in welke volgorde je wat moet doen bij inbraak.

Bel de politie

Allereerst is het belangrijk dat je niets aanraakt en gelijk de politie belt. Wanneer de agenten zijn gearriveerd zal hij of zij je vragen een goederenlijst in te vullen. Daar schrijf je op wat je allemaal mist, zoals sieraden, laptops en andere waardevolle items.

Alles blokkeren

Wanneer je portemonnee met pasjes zijn gestolen moet je zo snel mogelijk alle passen laten blokkeren. Zo is er geen kans meer op fraude. Is daarnaast ook je telefoon gestolen? Dan kun je het beste je simkaart gelijk laten blokkeren bij jouw provider.

Na de inbraak

In sommige gevallen blijven mensen (ernstige) klachten overhouden na een woninginbraak. Stress en angst zijn de meestvoorkomende klachten. Daarom is het fijn om wat hulp te krijgen. Zoek bijvoorbeeld op internet naar verhalen van anderen om te kijken hoe zij hiermee om zijn gegaan. Ook kan je erg veel lezen hoe je het best om kunt gaan met stress en angst. Wellicht helpt dit jou verder!

Centraal Beheer

Na het lezen van deze blog vraag je jezelf misschien wel af of jouw inboedelverzekering eigenlijk wel goed is. Waarvoor ben je allemaal verzekerd en waarvoor niet? Met de inboedelverzekering van Centraal Beheer verzeker je alle losse spullen in je huis en tuin. Hierbij kun je denken aan jouw laptop, sieraden, maar ook tuinmeubelen bijvoorbeeld. Of wat dacht je bijvoorbeeld van je gereedschap in de schuur? Geen enkel probleem. Wil je hierover meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Centraal Beheer.

Ik hoop dat je deze tips nooit hoeft toe te passen, maar wordt er wel ingebroken, dan weet jij precies wat je moet doen! Liefs, Larissa.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De limited edition Artemide Tolomeo Micro in goud!

Laatst schreef ik in de Weekly Favourites al over goud… I love...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *