Vervang enkel glas voor dubbel glas!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wil je meer comfort in huis creëren? Dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld eens aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Indien je nu nog overal enkel glas hebt, zul je wellicht ook zelf ervaren dat het comfort nog niet optimaal is. Dubbel glas houdt de warmte binnen en de kou buiten. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten en wat zijn de voordelen? In deze blog vertellen we je daar meer over. Lees je mee? 

 

De verschillen tussen enkel en dubbel glas 

Laten we ook eens kijken naar wat de verschillen nou precies zijn tussen enkel en dubbel glas. De naam zegt het eigenlijk al, maar enkel glas bestaat uit een glasplaat, waardoor de isolatie minder goed is. Wat we vaak zien bij enkel glas is dat er condensatie ontstaat, als de warme lucht in huis in aanraking komt met de koude ramen. Dit herken je door de waterdruppels op het raam.


Dubbel glas daarentegen bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende luchtspouw. Hierdoor heb je dus bijvoorbeeld veel minder last van condensatie. Andere voordelen van dubbel glas lees je hieronder. 

De voordelen van isolatieglas

Isolatieglas of ook wel dubbel glas genoemd heeft diverse voordelen. Zoals ik net al noemde zorgt het ervoor dat de warmte binnen blijft. Helemaal fijn voor in de winter natuurlijk! Bovendien scheelt het ook veel energiekosten. Met enkel glas kan de warmte snel weg glippen, waardoor je veel moet blijven stoken. In de zomer is het natuurlijk ook erg fijn, want het houdt de warmte dan buiten. Binnen blijft het een stuk koeler. Uiteraard is het een investering die je moet doen, maar op lange termijn win je dit zeker terug. Kortom: het is de investering waard. Hieronder zetten we de voordelen nog eens op een rij: 

  • Je bespaart energiekosten; 
  • Minder last van condensatie;
  • Meer warmte in de winter en koelte in de zomer; 
  • Waardeverhogend voor jouw huis; 
  • Een beter en gezonder leefklimaat; 
  • Een aangenaam comfort in huis. 

Kijk naar de isolatiewaarde

Een tip is om je goed te verdiepen in de isolatiewaarde. Dubbel glas is standaard luchtgevuld en bevat geen coating. De U-waarde bepaalt hoe goed het glas isoleert: hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert. Standaard ligt de U-waarde op 2,8. Kijk hier dus goed naar, voordat je besluit om isolatieglas te plaatsen in je huis. Op deze manier weet je zeker dat je profiteert van de juiste isolatie!

Een andere tip is om eens in gesprek te gaan met anderen in je omgeving die onlangs ook enkel glas hebben vervangen voor dubbel glas. Hierdoor kun je weer leren van hun ervaringen en wellicht bepaalde keuzes makkelijker maken. En, voor nog meer comfort zou ik ook kiezen voor de juiste raamhorren. In deze blog vertellen we je daar meer over – neem zeker even een kijkje! 

Summertime!

Ben jij ook zo toe aan de zomer? Het zal niet lang meer duren voordat we echt kunnen genieten van de zomerse dagen. Naast het juiste glas, een goede raam- of deurhor, kun je nog meer doen om jezelf voor te bereiden op de echte zomerse dagen! Ga ook gezond de zomer tegemoet en lees daar hier meer over!

Heb jij al dubbel glas in jouw woning? Deel je ervaringen hieronder, wij zijn benieuwd! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Uitgelicht: unieke kasten bij Sohome

Ik ben altijd op zoek naar unieke meubels voor in mijn interieur....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *