Een PU gietvloer van Solo Gietvloeren

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een nieuwe vloer is iets wat je met veel zorg uitzoekt en niet te vergelijken is met het uitzoeken van nieuw behang of een nieuwe kleur voor op de muur. Het is namelijk de basis van je interieur en ook niet iets wat je zelf even aanbrengt. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden op vloergebied waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. De vloer is namelijk de basis van je interieur en daarmee sfeerbepalend. In deze blog gaan we in op een strakke vloerafwerking, namelijk een gietvloer.

Welke type gietvloer is geschikt?

Als je gaat googelen naar gietvloer kom je erachter dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn op het gebied van gietvloeren. Een veelvoorkomende gietvoer variant is de PU Gietvloer en de cementgebonden gietvloer.

De PU Gietvloer is een Polyurethaan gietvloer. Een PU gietvloer is een kunststof gietvloer, wat inhoudt dat het een elastisch product is wat niet kan scheuren. Binnen de PU Gietvloer zijn er nog eindeloos veel kleur en structuur mogelijkheden. Ga je voor een egale kleur of juist voor het betonlook effect. Het betonlook effect wordt gecreëerd door de mix van twee kleuren waardoor er een levend effect in de vloer ontstaat. De heftigheid van de vegen is zelf te bepalen, dit kan in een rustige, medium of drukke structuur. Een egale kleur is juist weer een basis om de rest van de inrichting tot zijn recht te laten komen.

De cementgebonden gietvloer is een minerale gietvloer met een robuuste look en een naadloos karakter. De gietvloer bestaat uit Franse mineralen die ervoor zorgen dat de gietvloer een heldere kleur heeft en een natuurlijke uitstraling. Bij heftige werking vanuit de ondervloer kan de gietvloer scheurtjes vertonen. Eigenlijk ook wel een beetje de charme van het product. Het leeft wat meer dus mag ook wel enige werking tonen.

Waar kan een gietvloer toegepast worden?

Gietvloeren zijn geschikt voor diverse toepassingen. Niet alleen in woonhuizen, maar ook voor kantoren en winkels zijn gietvloeren geschikt. De vele mogelijkheden in product, kleuren en afwerkingen zorgen voor een perfecte samenstelling in je interieur. Een gietvloer kan niet alleen in de woonkamer toegepast worden, maar eigenlijk door de gehele woning. Zelfs de badkamer is geschikt voor een gietvloer. Naast dat een gietvloer niet alleen stijlvol en strak is, is een gietvloer ook ontzettend praktisch. Een gietvloer is een vloeistofdichte vloer en heeft een naadloze afwerking. Zo heb je een ideale basis voor je interieur.

Welke kleuren zijn er mogelijk voor een gietvloer?

Afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest zijn er eindeloos veel kleur mogelijkheden. Wil je een betonlook vloer en ga je voor het echte grijs, een warmere basis met meer beige tinten of totaal iets anders bijvoorbeeld een groene gietvloer. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de kleur is de lichtinval in de woning. Wanneer er veel lichtinval is kan je juist een wat donkerdere kleur gietvloer uitzoeken dan wanneer er weinig lichtinval is. Uiteraard is je woonstijl daarbij ook erg belangrijk.

Een gietvloer aankleden

Van een strakke lichte gietvloer tot een stoere betonlook vloer of juist een warme en levendige gietvloer. Een gietvloer is een goede basis die past in vrijwel ieder interieur. Is het uitgangspunt een lichtgrijze gietvloer, maar ben je toch bang dat het geheel te industrieel wordt voor jouw stijl? Kies dan voor hout, textuur behang, kleur op de muren en wollige stoffen voor een warmer geheel in combinatie met de gietvloer. 

Een oude woonboerderij met nog veel authentieke details, zoals de houten balken en metselwerk wat nog zichtbaar is kan je juist weer combineren met een cementgebonden gietvloer. Combineer dit met moderne meubels, een print behang op de muur en ga voor een echte beton grijze gietvloer kleur. Zo creëer je een warme sfeer, waar de authentieke elementen goed tot zijn recht komen. De combinaties en woonstijlen die je met een gietvloer kan creëren zijn eindeloos.

Wil je meer weten over de PU gietvloer? Komt gerust een keer naar de showroom van Solo Gietvloeren.

 


 

 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Tijd voor een knus interieur!

Het begint nu wel echt wat kouder te worden… de verwarming gaat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *