Laat je huis niet onbewaakt achter tijdens de vakantie

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je kent ongetwijfeld de beveiliging van de Britse koningin, met die rode jassen en hoge, zwarte bontmutsen op hun hoofd. Ze vormen een opvallende verschijning, en ze houden ongewenste gasten buiten. Zou het niet prettig zijn om zelf een dergelijke bewaking te hebben? Tenzij je erg rijk bent, of een doelwit bent voor gevaarlijke personen, is het plaatsen van poortwachters geen haalbare optie. Toch kun je een heel eind komen door een beveiligingscamera te installeren. Een draadloos alarmsysteem kan overal geplaatst worden, binnen en buiten. Je kunt een bewakingscamera eenvoudig koppelen aan diverse apparaten en diensten binnen een slimme woning. Het mooiste is dat je ook tijdens de vakantie jouw woning in de gaten kunt houden. Hoe dat werkt, en waar je tijdens de vakantie rekening mee moet houden kun je op deze pagina lezen.

Het belang van een beveiligingscamera in huis

Een ketting is net zo sterk als de zwakste schakel. Wanneer jouw woning de zwakke schakel in de straat is loop je een hoog risico op inbraak, vernieling of andere ongewenste incidenten. Er zijn diverse mogelijkheden om de woning te beveiligen zoals verlichting buiten of geautomatiseerde lampen en gordijnen om de woning bewoond te laten lijken. Betere sloten en een draadloos alarmsysteem zullen ook voordeel bieden in de strijd tegen de misdaad. De beste vorm van beveiliging blijft aandachtig observeren. Dat kun je zelf doen, je kunt de buren een oogje in het zeil laten houden wanneer je van huis bent, of je kunt moderne technologie inschakelen zoals een draadloze camera set. Niet alleen schrikt een (echte) camera al veel inbrekers af, je kunt er ook bewijsmateriaal mee verzamelen bij een incident. Daarnaast kun je met een bewakingscamera ook andere zaken in de gaten houden, of de kat van de buren de ‘dader’ is die drollen achterlaat bijvoorbeeld.

Welk type bewakingscamera kopen?

Vaak behoort de bewakingscamera tot een overkoepelend draadloos alarmsysteem, sommige camera’s zoals die van Somfy hebben een alarm ingebouwd die overtreders zal afschrikken. Een aansluiting met draden maakt je meer flexibel in de positionering van de camera, je hoeft ook geen gaten te boren. Houd er wel rekening mee dat er een internetverbinding nodig is om beelden via internet te kunnen delen. Een IP camera kan data in de cloud opslaan die je tijdens de vakantie vanaf iedere locatie kunt bekijken, vanaf kantoor of thuis op de bank. Als backup zijn er systemen die via een SIM kaart met databundel blijven functioneren bij uitval van het draadloos netwerk. Ook zijn er apparaten met een ingebouwde accu voor het geval de stroom uitvalt.

Veilig wonen in een smart home

Binnen de smart home worden apparaten en diensten aan elkaar gekoppeld om samen de woning comfortabeler, veiliger en slimmer te maken. Zo kun je een draadloos alarmsysteem niet alleen koppelen aan de beveiligingscamera, maar ook aan de verlichting. Laat alle lampen in huis inschakelen wanneer er onraad is, dan slaan inbrekers vaak al op de loop. Je kunt ook het alarm door het hele huis laten klinken door de koppeling te maken met smart speakers. Of stuur een notificatie door naar jouw smartphone terwijl je op vakantie bent zodat je direct kunt bekijken wat er aan de hand is. Je kunt deze berichten ook laten doorsturen naar de buurtwacht of familieleden die in de buurt wonen.

Andere opties voor huisbeveiliging

  • Met een IP deurbel kun je vanaf iedere locatie zien wie er aan de deur staat, zelfs met tweeweg communicatie.
  • Met een smart lock kun je sloten zonder sleutels gebruiken. Kies zelf voor ontgrendeling met een smartphone, keycard of numeriek toetsenbord.
  • Plaats sensoren bij ramen en deuren voor detectie rondom de gehele woning.
  • Rookmelders mogen ook niet ontbreken, ook daar zijn Somfy smart home producten voor verkrijgbaar.

Tips voor een veilige (online) vakantie

Jouw huis is nu optimaal beveiligd, maar hoe zit het met jouw internetverbinding? Let op met open wifi netwerken, en maak zoveel mogelijk gebruik van tweestapsverificatie en anonieme browser vensters. Binnen Europa kun je zonder extra kosten gebruik maken van je eigen databundel, daarbuiten kun je vaak een toeristen SIM kaart kopen voor een persoonlijk netwerk. Wanneer je op een gedeelde computer inlogt zorg dan er dan ook voor dat je uitlogt voor je de computer verlaat. Beveiliging is niet alleen van belang op het thuisfront, maar ook op het vakantieadres. Heb je geen internetverbinding maar wel een mobiele telefoon met bereik? Dan kun je ook een SMS laten sturen bij onraad, zo blijf je zelfs zonder internet op de hoogte.

Geniet van een mooie en veilige vakantie met een draadloos alarmsysteem en een betrouwbare beveiligingscamera.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Dé perfecte kast voor in jouw kantoor

Onlangs zijn wij verhuisd naar een nieuw pand! Superleuk, want dit kunnen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *