Kleur kiezen

Inspiratie tijd: 3 minuten

De zomer lijkt een beetje voorbij en de herfst doet voorzichtig zijn intrede. Een nieuw seizoen staat voor de deur. Een mooi moment om naar het interieur te kijken welke kleur kan worden toegevoegd of worden veranderd. Voor mij altijd weer een feestje! 🙂 

Persoonlijk

Kleur kiezen voor in het interieur is een kwestie van persoonlijke smaak. Je hoeft niet altijd de trends te volgen. Jij moet jezelf thuis voelen in het huis waarin je leeft. Meestal geeft jouw gevoel al wel de juiste richting. Welke stijl vind ik mooi? Welke materialen?

In mijn werk word ik regelmatig gevraagd om een kleuradvies te geven. Eigenlijk is dit een vast onderdeel van mijn totale interieuradvies. Ik neem je mee in deze blog hoe zo’n advies tot stand komt en waar je op kunt letten.

Tips

Een huis heeft verschillende ruimtes. Maar als je rust en eenheid wil, hoe doe je dit dan? Door een kleur te kiezen die overal terugkomt, bijvoorbeeld op de muur, daardoor creëer je een samenhangend geheel en rust. Dit neem ik mee bij een klant in het totale interieuradvies. Mocht de klant alleen een advies willen hebben voor een bepaalde ruimte, adviseer ik om het moodboard ook bij de andere ruimtes te gaan gebruiken.

Wat vind je mooi?

Kies je bijvoorbeeld voor een naturel basis in de slaapkamer? Naturel kleuren/tinten geven zowel rust als knusheid in een kamer. De tinten lopen van licht tot donker dus er is altijd wel een tint die past binnen een ruimte.

Of durf je iets meer en kies je voor een groene muur. Trek je deze door naar het plafond geeft dit weer een intiem en geborgen gevoel. Daardoor wordt het net iets spannender en heeft een kamer meer lef.  Groen is altijd een goede optie. Groen zorgt voor harmonie, hang naar natuur en heeft een kalmerende werking. In een slaapkamer is dat fijn. Dat is een ruimte waar je juist tot rust moet komen.

Wil je graag een warmere kleur? Of zoek je voor een bepaalde ruimte meer knusheid? Effect van een warmere kleur is dat ze naar voren treden en een ruimte meer intiemer of gezelliger maken. Koelere kleuren daarentegen zorgen voor een meer ruimtelijker effect. Dat is handig als je te maken hebt met een donkere en kleine ruimte.

Waar ik in mijn werk altijd rekening mee houdt bij een kleuradvies, is het daglicht en de stand van de zon en de hoeveelheid licht die een kamer binnen komt. Een kamer op het Zuiden vraagt een ander advies dan een kamer op het Noorden.

Mocht je hulp nodig hebben voor een ruimte bij jou thuis, kun je mij altijd mailen op info@noordenzoet.nl

Liefs Irene

 

 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Irene Meerman

De webbing trend

Voor mij weer echt een “falling in love” trend. Come back vanuit...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *