Hoe style je een mooie kersttafel?

Inspiratie tijd: 3 minuten

December is toch wel de gezelligste maand van het jaar! Hierbij horen cadeaus, gezelligheid en veel eten. Ga jij dit jaar kerst bij jou thuis vieren? Of heb je binnenkort een ander feestje? Dan wil je uiteraard je familie of vrienden leuk ontvangen aan een mooie tafel. In deze blog lees je daarom precies hoe je jouw kersttafel leuk kunt decoreren. Enjoy!

Basis

Kijk eerst goed naar de basis van jouw interieur. Welke kleuren gebruik jij voornamelijk in huis? Zorg dat deze tinten ook terugkomen in het servies bijvoorbeeld. Of zorg ervoor dat je kaarsen op tafel hebt in de kleuren die terugkomen in huis. Wij gingen ook aan de slag met een kersttafel en wij kozen ervoor om rustige kleuren te gebruiken. Dit paste het beste in het interieur. Daarnaast kun je deze styling (zonder kerstboompjes) ook gebruiken bij andere diners! 

Servies

Wij gingen bij Xenos op zoek naar de gave accessoires en kwamen veel mooie producten tegen! Uiteindelijk hebben we gekozen voor mooi grijs servies. Deze serie heet Toscane. Dit paste perfect bij de kleur van de kerstboompjes, de placemats en de kleuren in het huis. Wij kozen ervoor om de kleuren van de borden en schaaltjes hetzelfde te houden voor eenheid aan tafel. Voor een speels effect kun je juist kiezen om meerdere kleuren met elkaar te combineren. 

En hoe leuk zijn deze kleine tapas schaaltjes?! 

Persoonlijk vind ik het leuk als je net iets anders hebt dan ‘normaal’ aan een mooi gedekte tafel. Daarom hebben wij gekozen voor zwart bestek. Dit geeft een chique uitstraling en zorgt voor een mooi contrast met de andere kleuren. Leuk voor kerst, maar ook zeker voor gewoon! 

Verlichting

Lampjes en kaarsen maken de kersttafel altijd helemaal af! Te veel kaarsen aan tafel vind ik niet heel handig, omdat het anders zo snel vol raakt wanneer er ook nog eten op tafel komt. Vandaar dat ik heb gekozen om het aan te kleden met een lichtsnoer op tafel en een paar mooie kaarsen. Wat een super gezellige sfeer geeft dit! Love it. 

Tip: zorg dat de kaarsen op een plateau liggen, zodat het kaarsvet niet op tafel komt!

Wijn- en waterglazen

Met een (kerst)diner hoort natuurlijk een lekker glaasje wijn, maar ook water mag niet ontbreken. Vandaar dat er op deze kersttafel mooie water- en wijnglazen staan. Ideaal dat het glas te gebruiken is voor beide, dat scheelt weer plek op tafel ;-). Vind jij de vorm ook zo elegant?

 

Decoratie

Last but not least… de decoratie op tafel! Voor de extra sfeer kun je leuke kerstboompjes toevoegen of bijvoorbeeld een aantal kerstballen neerleggen. Wij kozen ervoor om het symmetrisch te maken door te kiezen voor telkens twee kerstboompjes: twee groene kerstboompjes en twee gouden kerstboompjes.

Krijg jij ook zo’n zin in de feestdagen? Ik in ieder geval wel! Eén ding is zeker: bij Xenos slaag je zeker weten voor een mooi gedekte tafel! Alvast fijne feestdagen en succes met het stylen van de tafel! Liefs.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Mijn interieur

Mijn interieur, Even voorstellen, ik ben Tamara de Wit, 25 jaar en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *