Haal daglicht naar binnen! 

Inspiratie tijd: 4 minuten

Je bent overdag thuis en de zon schijnt. Heerlijk, toch? Heb je veel ramen in jouw huis? Dan zul je ook veel zon- en daglicht hebben. Een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt creëren? Dat doe je met Aluk! Ook vertel ik je meer over de huidige trends en waar je zelf op kunt inspelen om de perfecte stijl te krijgen die 100% bij jou past! Lees je mee? Let’s go.

 

Trends    

Als we kijken naar de huidige interieurtrends, dan kiest men steeds meer ervoor om openheid en (optische) ruimte te creëren. Hoe dit gedaan wordt? Door het gebruik van meer glas: denk aan schuifdeuren bijvoorbeeld. Daarnaast gaat de voorkeur anno 2022 steeds meer naar slanke aluminium raam- en deurprofielen. Dat snap ik maar al te goed, want op deze manier krijgt iedere woning een modern uiterlijk én is de hoeveelheid daglicht die door de ramen naar binnen valt optimaal. Kortom: meer openheid, meer licht! 

Oké, laten we nog eens verder kijken: interieurstijlen. Stoer, modern en een tikkeltje Scandinavisch… in de meeste huizen zie je dit terug. Denk aan stoere stalen deuren in woningen. Maar trek dat vooral eens breder! De steellook als het gaat om kozijnen? Doen! Creëer zo je eigen moderne herenhuis of fabriekspand. 

Nu je de basis weet van de trends kunnen we eens verder kijken, want hoe krijg je dit in jouw eigen huis? Ik kwam in aanraking met AluK en ik was direct enthousiast over de talloze mogelijkheden. En, helemaal volgens de laatste trends. 😉 

Een panoramisch uitzicht

Het vernieuwde Infinium schuifdeur systeem is wat AluK zo bijzonder maakt. Het design van deze schuifdeur is namelijk zo bedacht, dat jij optimaal kan genieten van jouw uitzicht. De deuren/ramen van deze schuifdeuren nemen de volle verdieping in gebruik en houden de dorpels zo smal als maar kan. Simpelweg gezegd, bestaat de volledige wand geheel uit ramen. Heel tof! 

De dorpels zijn van aluminium. Dit zorgt voor een moderne strakke uitstraling. Heb je liever gemotoriseerde deuren? Dan kan ook zeker! Je kunt dan ook terecht bij de voor jou dichtstbijzijnde dealer! 

De schuifdeuren kunnen tot wel 3,5 meter hoog geïnstalleerd worden. Daarnaast is de middenstijl 21 mm breed, dit is waar de twee vleugels elkaar kruisen. Op deze manier geeft het echt een luxe gevoel: een soort loft living met een industriële look-and-feel

Wil je graag dubbel glas? Dat kan! Dit is 38 mm dik. Heb je toch liever triple glas? Dan is het glas 52 mm dik. Door de dikte van het glas zijn de deuren goed geïsoleerd. Niet alleen op warmte, maar ook op geluid! Een feestje? Geen probleem. 😉 

Van PET-fles naar deur

Maar AluK heeft meer opties. Zo was ik erg onder de indruk van de Kolos schuifdeur. Het grootste verschil tussen de Kolos en de Infinium schuifdeur zit vooral in de dorpels. Houd je meer van een wat stoerder uiterlijk? Dan zijn de Kolos schuifdeuren perfect voor jou! Het aanzicht van de profielen is namelijk veel breder. Dit geeft een wat meer industriële vibe. Bij alle deuren van AluK kun je zelf ook bepalen welke kleur jij het beste vindt passen voor jouw huis. Haal binnen naar buiten, en andersom – zo ligt alles écht in één lijn met elkaar.  

De Kolos schuifdeur bestaat uit aluminium en is het eerste schuifdeursysteem met hoog isolerende werking met PET-isolatie. Het omzetten van PET-flessen naar aluminium producten doen zij met hun eigen programma tegen plasticvervuiling, namelijk Revive®. 

Niet alleen schuifdeuren

AluK focust zich niet alleen op de schuifdeuren, maar ook op de kozijnen. Door het aluminium zorgt het voor een moderne uitstraling en strakheid. Aan het begin van de blog vertelde ik al meer over de trends en dat men erg neigt naar de stijl van de herenhuizen of fabriekspanden. Wellicht ben je zelfs een oud herenpand of fabriek aan het verbouwen en zoek jij nog de perfecte kozijnen? Dan zijn de Themis steellook kozijnen helemaal jouw ding. De glasdikte bij deze kozijnen is 53 mm en deze kunnen dus opgevuld worden met het sterk isolerende triple glas. 

Qua kozijnen is dit niet de enige optie. Bij AluK heb je namelijk ook de de Themis next kozijnen. Deze hebben een vlak aanzicht. Deze kozijnen zijn tevens gemaakt van gerecycled aluminium. De kleur is naar eigen keuze en het is ook geschikt voor triple beglazing. 

Afwerking 

Voor complete afwerking heb je de keuze tussen twee verschillende deurklinken van de Novae collectie. De twee uitvoeringen zijn de Rondo en de Quadra handgrepen. De Rondo handgrepen herken je aan de rondere randen (it’s in the name ;-)). Dit zorgt voor een fijne grip. Ze zijn te verkrijgen met en zonder sleutel. De Quadra handgrepen zijn vierkanter en hebben een strakke uitstraling.

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik? Vergeet niet een kijkje te nemen op de website van AluK!  

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hello there! Meet me and my interior

Hallo allemaal! Ik ben een nieuwe gastblogger op Furnlovers en zou mij...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *