De voordelen van kunststof kozijnen 

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ben je je aan het oriënteren naar nieuwe kozijnen? Misschien ben je momenteel bezig met het (laten) bouwen van een nieuwe woning of zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe? Dan is het zeker een aanrader om te kiezen voor kunststof kozijnen! In deze blog vertellen we je hier meer over. Lees je mee?

 

Waarom kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen brengen veel voordelen met zich mee. Laten we er eens een paar uitlichten! 

 

#1 Geen schilderwerk en weinig onderhoud 

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat je geen schilderwerk meer hebt. Hierdoor bespaar je jezelf veel tijd – ideaal, toch? Verder heb je weinig onderhoud aan kunststof kozijnen. 

 

#2 Brandvertragend en inbraakpreventief 

Wat ook fijn is, is dat het brandvertragend én inbraakpreventief werkt. Kunststof reageert namelijk heel anders op hitte zoals plastic dat bijvoorbeeld doet. Daarnaast is het niet ontvlambaar zoals hout. 

 

#3 Duurzaamheid

Je kunt zeker 50 jaar vooruit met je kunststof kozijnen. Op deze manier heb je er dus lang plezier van en is het zeker een investering waard. 

 

#4 Goede isolatie

Doordat een kunststof kozijn is opgebouwd uit meerdere kamers zorgt het ervoor dat warmte minder geleidt. De isolatie wordt hierdoor een stuk beter. 

 

En, zo zijn er nog veel meer voordelen op te noemen. Maar waar kies je nou eigenlijk voor? Wat zijn de trends en wat past bij jouw huis? 

 

Trends voor kunststof kozijnen

Op dit moment zijn er een aantal trends op het gebied van kunststof kozijnen die we terug zien. Een voorbeeld hiervan is het toepassen van zwart. Zwarte kunststof kozijnen zijn zeer geliefd en wij snappen wel waarom! Het geeft je woning gelijk een strakke, stoere én moderne uitstraling. Bovendien is het tijdloos en het is goed te combineren. Gebruik je in je interieur verder ook veel zwarte details? Dan is het mooi om dit terug te laten komen in de kozijnen. Maak er een mooi industrieel interieur van – echt een top combinatie! 

Wat we daarnaast ook vaak zien is dat mensen kiezen voor een andere kleur. Wist je dat er veel mogelijkheden zijn hiervoor bij kunststof kozijnen? Erg fijn, want zo kun je het echt helemaal naar je eigen smaak maken. En, laten we eerlijk zeggen: nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien en je zowel van de buiten- als binnenkant kunt genieten van je woning, is het extra fijn als het er zo mooi uitziet. Misschien ben je zelf ook al druk bezig in de tuin om alles klaar te maken? Kijk dan echt naar het totaalplaatje: van kozijnen, schuttingen, gras tot tegels en planten. Denk bijvoorbeeld ook aan een goede parasol en je bent er helemaal klaar voor. 

Veel mogelijkheden met kunststof kozijnen

Zojuist benoemde ik al even dat er veel mogelijk is wat betreft de kleuren voor kunststof kozijnen. Maar ook als het gaat om de vorm/afwerking zijn er meerdere opties. Ik kwam bijvoorbeeld bij ALKU diverse profielen tegen. Op deze manier kun je het helemaal afstemmen op je eigen smaak. Wat ik ook fijn vind, is dat je bij ALKU gelijk mooie inspiratie kunt bekijken. Hierdoor kom je gelijk tot mooie ideeën en zie je wat er allemaal mogelijk is! Neem vooral even een kijkje. 😉 

 

Ik ben benieuwd: heb jij ook kunststof kozijnen? En waar gaat jouw voorkeur naar uit? Laat het weten in de reacties. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De wandlijsten van Het Schippertje

Steeds meer mensen kiezen voor wandlijsten in hun interieur en dat begrijp...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *