Creëer een industriële look in huis met deze tips!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Iets dat we al een lange tijd zien zijn zwarte, stoere meubels in huis. Ook al heb je voor de rest een ‘rustige’ stijl, mooie zwarte items in huis geven direct een stoere touch. Bij een industriële stijl denken wij direct aan gietvloeren, onbewerkt hout en beton bijvoorbeeld… maar ook met wat kleinere toevoegingen kun je deze stijl in huis krijgen. Ik geef je graag een aantal tips! 

#1. The less the better

Bij een industriële look is het van belang om niet veel in je interieur te hebben staan. Niet dat een bank, eettafel en stoelen het enige is wat er moet staan, maar je snapt dat het erg druk oogt als je veel items in huis hebt in veel verschillende kleuren. Bij deze stijl hoort het namelijk dat het een beetje ‘leeg’ eruit ziet. Daarom ook: the less the better! Je zal merken dat het ook lekker opgeruimd in je hoofd is als er minder spullen staan in huis.

#2. Kies de juiste vorm

De vormen die jij in huis hebt zeggen ook veel over jouw stijl. Bij een landelijk, boho interieur zal je eerder ronde, speelse vormen zien. Maar ga jij dus voor een industriële look? Dan staan hier de “hoekige” meubels erg mooi bij. Denk aan een bank, tafel of stoelen bijvoorbeeld. Zoek ook eens wat inspiratie op op Pinterest (mijn favoriet!) of in woonbladen. Ga naar de winkel en haal een old school blad in huis. Superleuk om even in te bladeren en om inspiratie op te doen. 

#3. Metaal in huis

My favourite part: de stoere meubels in huis halen door middel van metaal in huis. Zelf ben ik gek op items die metaal bevatten. Toen ik Steigerbuisstunter tegenkwam werd ik direct enthousiast dat ik de website he-le-maal ging afstruinen. En ik denk dat jullie deze inspiratie ook heel tof gaan vinden. Zij hebben namelijk enorm veel stoere items en het leuke is dat je zelf ook nog eens aan de slag kunt gaan met de bouwpakketten! Ideaal voor een rustige zondag ;-).

De naam zegt het natuurlijk al: Steigerbuisstunter. Zo hebben zij prachtige buizen die je interieur binnen no-time een nieuwe uitstraling kunnen geven. Hoe tof staan deze buizen bij het houten blad? Die combinatie is heel gaaf.

Of wat dacht je van een mooie kapstok bij binnenkomst? Zo heb je direct een toffe eerste indruk van de hal! Deze kapstok past helemaal bij de stijl en neemt ook nog eens weinig ruimte in. Ideaal, toch?!

Er is veel mogelijk! Denk dus ook aan leuningen bij de trap bijvoorbeeld. Het is een kleine toevoeging, maar je krijgt wel een hele andere uitstraling. Erg leuk om het zwarte met meer items te combineren, zodat het terugkomt. Kies dus ook voor een zwarte spiegel, zoals hieronder of een lamp. Of een mooie deurmat. Heel uniek en het staat gaaf. 

Stel je eigen pakket samen

Say what? Je kan ook een op maat gemaakt bouwpakket bestellen. Gaaf om zelf aan de slag te gaan met iets wat alleen jij in huis zal hebben. Neem eens een kijkje op de website en ontdek wat jij graag zou willen samenstellen. Handig om te weten is dat Steigerbuisstunter ook buizen op maat zaagt. Er is enorm veel keuze, dus ga los! 

Hoe ga jij zorgen voor een industriële look in huis? Hopelijk kom je met deze tips wat verder. Succes! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste badkamers op een rij

De badkamer is een plek waar je tot rust komt, waar je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *