Ben jij al bekend met de voordelen van zonnepanelen?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wil jij de stap zetten in een duurzamere wereld? Denk dan eens na over zonnepanelen. Door te investeren in zonnepanelen draag je niet alleen bij aan een duurzame wereld, maar bespaar je ook nog eens honderden euro’s per jaar. Wil je meer weten?  Lees dan verder!

 

Voordelen van zonnepanelen

We weten allemaal dat je met zonnepanelen veel energie kunt opwekken. Dit zorgt er weer voor dat je minder CO² uitstoot. CO² is een broeikasgas dat de aarde verwarmt, maar ook zorgt voor klimaatverandering, met negatieve gevolgen. Denk aan: het uitsterven van veel diersoorten, droogte en veel milieuvervuiling. 

Om dit te voorkomen kun jij al bijdragen aan een duurzame wereld door te kiezen van zonnepanelen. Dat kost misschien wel wat geld, maar deze kosten krijg je jaarlijks terug aangezien je veel meer kunt besparen op energiekosten.


En hier kun je ook op andere manieren in bijdragen! Bijvoorbeeld: door te fietsen naar je werk in plaats van de auto te nemen of door de verwarming een paar graden lager te zetten. Een ander groot voordeel zijn natuurlijk zonnepanelen. 

Op de lange termijn heb je veel voordelen met zonnepanelen. Kies bijvoorbeeld voor Duitse zonnepanelen. Zo heb je een lagere energierekening en heb je minder CO² uitstoot. Dat scheelt jou weer geld terwijl je toch een stap in de goede richting zet. Wel zul je goed moeten opletten bij het aanschaffen van zonnepanelen. Kies voor goede kwaliteit en kies het juiste installatiebedrijf.

Wat leveren zonnepanelen op?

De hoeveelheid energie die de zonnepanelen produceren, hangt af van het aantal zonnepanelen dat je kunt nemen. Hoe meer zonnepanelen, hoe meer energie. 

Toch kan niet ieder huis hetzelfde aantal zonnepanelen nemen. Zo heb je huizen met kleine maar ook met grote daken. Ook de ligging en het hoek van de dak speelt een rol. Laat je daarom goed informeren hoeveel zonnepanelen er op je dak passen en welke verschillen het gaat maken voor jouw huis.

Gemiddeld gebruik je in een huishouden jaarlijks 3000 kWh aan stroom. Dat maakt dat je voor dit stroomgebruik rond de tien zonnepanelen nodig hebt. Maar dit is natuurlijk in ieder huishouden anders, aangezien je met twee mensen minder verbruikt dan met een heel gezin!

Welke zonnepanelen zijn er?

Er zijn veel verschillende zonnepanelen, ook uit diverse landen. Zo heb je de glas-glas zonnepanelen, maar ook glas-folie zonnepanelen. Zo hebben Glas-folie zonnepanelen een voorkant gemaakt van glas en de achterkant van kunststof. Beide zonnepanelen hebben dan wel weer veel (dezelfde) voordelen. Ook met dit soort vragen is het verstandig om je te laten informeren. 

Waar kan ik terecht voor zonnepanelen?

Voor zonnepanelen kun je bij veel energiebedrijven terecht. Toch is het verstandig om een installateur te kiezen bij jouw in de buurt. Ook raden wij je aan om een verzekering af te sluiten bij het nemen van zonnepanelen. Zo hoef je in de toekomst geen zorgen te maken over onvoorziene kosten.

 

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar zonnepanelen? Wat goed! Bekijk voor meer informatie de website.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part 6: Eettafel van Beliani

Zoals jullie misschien al hebben gezien zijn wij bezig met een office...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *