Weekly Favourites: Welk vloerkleed kies jij?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Zoals jullie misschien wel weten zitten mijn vriend en ik middenin een verhuizing. We zijn dus druk bezig met het uitkiezen van nieuwe meubels, woonaccessoires en dergelijke. Er komt een hoop bij kijken. Wij houden ons interieur vrij licht en daardoor vind ik dat het nodige contrast aanwezig moet zijn. Hoe zorg je daarvoor? Onder andere door een mooi vloerkleed! In deze blog vertel ik je meer over leuke vloerkleden en vertel ik je waar je op moet letten bij het kiezen van een vloerkleed. Een ruim assortiment vloerkleden is namelijk zeker te vinden… genoeg keuze!

Om te beginnen is het belangrijk om eerst te kijken naar je interieurstijl. Ik heb dat ook gedaan en kwam al snel tot de conclusie dat mijn interieur licht, ruimtelijk en open is. De kleur die wij (naast wit) in huis hebben is blauw en ik vond het leuk om dit ook terug te laten komen in een vloerkleed. Op basis van de kleuren zul je al snel bepalen wat voor een vloerkleed je wilt. Logisch ook, want hierdoor past het perfect bij de rest van je huis. Naast kleur is het ook wel zo slim om te kijken naar de meubels die je hebt. Past het vloerkleed wel bij je bank bijvoorbeeld?

Mijn vloerkleed laat ik zien zodra alles af is in mijn huis, dus voor nu wil ik je alvast mooie inspiratie laten zien! Misschien zit er wel iets bij dat jou aanspreekt!

Vintage

Is de vintage stijl iets voor jou? Ik vind de vintage vloerkleden echt zo tof!

vloerkleed1
Bron: Gussta

Scandinavisch

Als de Scandinavische stijl meer bij je past, zou ik een vloerkleed als hieronder aanraden. Dit vloerkleed is namelijk wel rustig, maar door het patroon krijg je toch weer het nodige contrast.

vloerkleed2
Bron: Liveloveinterior

Ik kwam ook dit vloerkleed tegen (zie hieronder) en dit vloerkleed past goed bij verschillende stijlen, maar heeft wel iets unieks doordat het een soort breisel lijkt.

vloerkleed3
Bron: Missjettle

Ronde vloerkleden

We zien het steeds vaker: ronde vloerkleden. Zo leuk! Ik vind dat je een rond vloerkleed ook goed kunt gebruiken in de slaapkamer. Onderstaand vloerkleed staat op mijn verlanglijstje! 😉

vloerkleed4
Bron: Vtwonen

Vloerkleden moeten bij je passen. Het is en blijft een persoonlijke kwestie! Mijn tip is om een keer te kiezen voor iets nieuws. Kies voor een vloerkleed dat toch nét wat extra opvalt. Vooral als de rest van je huis vrij basic is.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie favoriete vloerkleed! Laat je het me weten? Liefs, Mariëlle.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Zomerproof met vidaXL

Summer time! Wij houden allemaal van de zomer… Tijd voor weer een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *