Unieke verlichting

Inspiratie tijd: 3 minuten

Als het gaat om verlichting vind ik het altijd leuk om een keer voor iets anders te kiezen. Een unieke lamp die je niet per se overal tegenkomt. Het leek me daarom leuk om meer te vertellen over hanglampen. Unieke hanglampen! 

Verlichting

Sinds mijn vriend en ik samenwonen vind ik het nog best wel lastig om de juiste lampen te vinden. Er is namelijk veel keuze en ik vind niet alles even mooi. Ik mis nu nog een hanglamp in mijn huis boven de eettafel en dat merk je ‘s avonds direct. Het is dan zo donker! Iedereen heeft zo weer zijn of haar eigen smaak qua verlichting. Zelf hou ik van stoere verlichting, maar het kan zijn dat je juist liever gaat voor een klassieke lamp. Of wat dacht je van design lampen?

Ingo Maurer

Misschien ken je Ingo Maurer al en misschien ook niet. Ik wil je in ieder geval graag wat mooie lampen laten zien van dit merk. Deze lampen zijn uniek, apart en brengen echt veel sfeer in huis. Ik vind het erg mooi dat ieder ontwerp zo uniek is en dat je daar een hele eigen uitstraling om heen kunt maken. Er worden verschillende materialen gebruikt: van een papieren lamp tot een lamp met ijzerdraad. Hou je van design hanglampen? Dan vind je bij dit merk altijd wel iets! 😉

Unieke vormen

Als je van een lamp houdt met een unieke vorm dan raad ik je deze onderstaande hanglamp aan: Willy Dilly. Met een knijper kan je de papieren lampenkap zelf vormen. Hoe leuk is dat?!

Een iets kleinere lamp…

We kennen allemaal wel de bekende gloeilamp. Deze lamp is daarop geïnspireerd. De gloeilamp heeft een mooie witte rand en geeft een licht dat zich naar beneden richt.

Een kroonluchter, maar dan anders!

En dat geldt ook voor de kroonluchter. Iedereen kent de kroonluchter! De lamp van Ingo Maurer is hierop gebaseerd. De lamp is als het ware een explosie van ijzerstaafjes. Aan het einde van elk ijzerstaafje zit een klemmetje vast, waaraan notitieblaadjes van Japans papier kunnen worden geklemd.

Een lamp met een knipoog 😉

Jep, dat is deze lamp zéker. Ik zeg eerlijk: je moet er van houden. Maar de Birdie hanglamp is een lamp met vleugels. Elke lichtbron heeft twee vleugels en vandaar dat de lamp ook Birdie heet!

Wat vind jij van deze unieke lampen? Ik vind het heel gaaf! Ik ben benieuwd voor welke lamp jij zou gaan… Let me know! Liefs, Mariëlle. 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Mister Design. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een nieuwe look creëren in je woonkamer

Meubels uitzoeken kan lastig zijn, maar wanneer je later het eindresultaat ziet...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *