De mooiste verlichting voor in de keuken

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het blijft lastig: de juiste verlichting kiezen voor in de keuken. Waar moet je op letten? Wat vind je fijn als het gaat om verlichting en welke verschillende lampen zijn er? In deze blog geven we je een aantal handige tips én laten we prachtige keukenverlichting zien. 

Verlichting

Laten we eens beginnen met kijken naar welke mogelijkheden er precies zijn. Allereerst is er de praktische verlichting: lampen die je functioneel inzet, om zicht te hebben op waar je loopt bijvoorbeeld. Daarnaast heb je ook sfeerverlichting. Hierbij kun je denken aan schemerlampen die je op een dressoir zet. Juist de combinatie hiervan maakt dat je interieur een sfeervolle uitstraling krijgt. Maar wat als je dit nou met elkaar kunt combineren? Je hoeft dus niet te kiezen tussen praktische en sfeerverlichting. Ik vertel je meer. 😉

Jouw idee voor jouw lamp! 

Ja, je leest het goed: jouw idee. Bij Paulmann Licht kwam ik namelijk een mooie oplossing tegen waardoor je jouw idee voor een lamp precies zo kunt uitvoeren als jij voor ogen hebt. Ideaal! Ik loop er namelijk regelmatig tegenaan dat ik niet precies vind wat ik wil. Toen wij onlangs gingen verhuizen, had ik dit probleem ook in onze keuken. Op de website van Paulmann Licht was ik kijken voor nieuwe inspiratie en toen zag ik de Urail. Hiermee kun je met één stroomaansluitpunt verschillende gedeeltes binnen een ruimte individueel verlichten. Er zijn drie kleuren waar je uit kunt kiezen: wit, zwart mat of chrome mat. Wij hebben gekozen voor zwart mat, omdat dit goed past bij de rest van ons interieur. 

Wat heb je nodig?

In principe zijn er een aantal eenvoudige stappen die je moet volgen om te komen tot de perfecte verlichting. Als eerste heb je de Urails nodig om de basis te vormen voor jouw verlichting. Daarnaast kom je bij de Urails accessoires. Hiermee kun je jouw persoonlijke voorkeuren kenbaar maken (als je bijvoorbeeld een hanglamp erbij wil, dan moet je wel de materialen hebben om dit te kunnen bevestigen). Als laatste kom je bij de spots en pendellampen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden! 

Wij hebben gekozen voor mat zwarte platte spots in een ronde vorm. In de hoek hebben we een hanglamp wat de ruimte nog meer sfeer geeft. Ik ben er echt gek op, het staat zó mooi! 

Met de Urails van Paulmann Licht kun je er dus voor zorgen dat de verlichting precies zo wordt als jij in gedachten hebt. Je kunt het bovendien net zo lang (of kort) maken als jij wil. Wij hebben gekozen voor een L-vorm! 

Ben jij al bekend met de railsverlichting van Paulmann Licht? Echt een aanrader. Neem je ook een kijkje? Liefs. 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste bloempotten voor binnen en buiten

Voor onze tuin makeover wilden we ook een aantal mooie potten neerzetten....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *