Breng Italiaans design in huis! 

Inspiratie tijd: 2 minuten

Design lampen: we love it! Er is zoveel keuze, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom ga ik je voorstellen aan een mooi Designmerk voor lampen. Ben je nieuwsgierig? Lees snel verder. 

Italiaans design 

Het designmerk waar we het over gaan hebben heet Lodes. Lodes is een Italiaans designmerk dat in 1950 is opgericht. De oprichter van dit merk is Angelo Tosetto uit Venetië. In 2020 heeft het merk haar 70-jarige jubileum gehouden en een rebranding ondergaan. Sindsdien gaat het merk verder onder de naam Lodes. Toch zijn ze altijd verder gegaan met de technische kennis die ze al die jaren hebben opgedaan. Dit heeft Lodes gecombineerd met hoogstaande kwaliteit materialen en daar zijn de Lodes lampen uit voortgekomen! 

Lodes lampen 

De Lodes lampen hebben een strak design. Het staalwerk en de patchwork lampenkappen geven een unieke sfeer in de ruimte. Het ontwerp van de lampen is ontstaan door het goed bestuderen van de silhouetten en het lijnenspel van een met licht gevulde kampeertent. Patchwork is een handwerktechniek waarbij verschillende lappen stof aan elkaar worden gemaakt door op die manier een patroon van overlappende randen stof te creëren. De zachtheid van de stof in contrast met het grafische lijnenspel van de gestikte randen komt mooi naar voren bij het branden van de lamp. 

 

Lodes lampen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo heb je hanglampen, tafellampen en vloerlampen. Ook zijn er verschillende kleurencombinaties. Hierbij kun je kiezen voor de kleur van het frame en van de lampenkap zelf. Een Lodes lamp is volledig 360 graden roteerbaar, dus je kunt de lamp zo zetten als jij zelf wil! 

 

In welke ruimte?

Deze lampen staan leuk in elke ruimte! Je fleurt direct een kamer op door de mooie Lodes lamp in bijvoorbeeld de woonkamer te zetten, maar ook is de hal een geschikte plek hiervoor. Maak er een bijzondere entree van door deze eyecatcher te plaatsen in de gang. Heb jij een hoog plafond? Dan zijn de hanglampen een goede keuze. Heb jij juist een wat lager plafond? Dan kun je het beste kiezen voor de staande variant. 

 

Heb jij al zin om een prachtig stukje Italiaans design bij jou in huis te brengen? Kijk dan ook nog even naar de andere mooie design lampen bij Mister Design! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De nieuwe Autumn/Winter collectie van Rivièra Maison!

Yesss, de nieuwe collectie van Rivièra Maison staat online… hebben jullie het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *