Tips voor het verhuren van je huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wanneer je je huis wilt verhuren is het belangrijk dat je de regels en de risico’s weet zodat je een goed beeld hebt over wat je kan verwachten. Er komen namelijk een hele hoop dingen bij kijken die je in eerste instantie misschien niet voorzien had. Je huis verhuren is bijvoorbeeld een hele goede optie voor als je tijdelijk naar het buitenland gaat of gaat proef samenwonen met je partner. Daarom geven wij je enkele tips.

Bepaal een realistische huurprijs

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk opbrengsten halen uit de verhuur van je huis. Toch is het belangrijk om je huurprijs niet té hoog te maken. Via het ‘puntensysteem’ kan je de maximale huurprijs bepalen. Je kijkt bij dit systeem bijvoorbeeld naar de ligging, de grootte en de nabijheid van het stadscentrum. Ook kan je nagaan wat de prijzen op de markt zijn voor vergelijkbare woningen in dezelfde buurt en aan de hand daarvan de huurprijs bepalen.

Ga heel zorgvuldig de huurovereenkomst na

Wanneer je je huis gaat verhuren is het noodzakelijk en heel belangrijk om een goed uitgewerkt contract op te stellen. Probeer alle mogelijke discussiepunten in het contract zo zorgvuldig mogelijk vast te stellen. Dit scheelt een hoop gedoe bij een mogelijk probleem. Je kunt hierbij denken aan de huurprijs, de termijn van de huur, de voorwaarden voor een eventuele opzegging en de gevolgen voor het niet nakomen van eventuele verplichtingen van beide partijen. Ook de rechten en plichten van de huurder en verhuurder staan in dit contract vermeld. Zorg dat hier geen onduidelijkheid over is.

Zorg dat het huis er mooi uit ziet en maak mooie foto’s

Om mensen te strikken voor het huren van je woning is het eerste waar ze naar kijken natuurlijk hoe het eruit ziet. Zorg dus dat alles er goed en verzorgd uit ziet en dat alle voorzieningen zoals gas-water-licht op orde zijn. Vervolgens is het dan belangrijk om alles mooi vast te leggen door een professionele fotograaf. Dit is ten slotte de eerste indruk.


Bron: Lotta Agaton voor H&M Home

Schakel een makelaar in

Als je niet alles zelf wilt regelen en er zeker van wilt zijn dat alles professioneel en goed gebeurd is het natuurlijk ook heel handig om een makelaar in te schakelen. Een goeie verhuurmakelaar op dit vlak is Interclavis. Een koophuis verhuren in Amsterdam is natuurlijk niet zomaar iets en de markt hiervan is heel groot. Des te belangrijker om dit zo professioneel mogelijk aan te pakken.

Nu je de basis ingrediënten weet voor het verhuren van je woning heb je hopelijk een beetje houvast gekregen over wat erbij komt kijken. Succes!


Source: unknown. Please mail us to info@furnlovers.nl. 

Heb jij plannen om te verhuren? Ik ben benieuwd! X 

Dit is een gesponsorde blog. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een woonverzekering: waar moet je op letten?

Een woonverzekering: je ontkomt het eigenlijk niet. Soms is het best lastig...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *