Nieuwbouw huis tips!

Inspiratie tijd: 4 minuten
Wij zitten alweer bijna een jaar in ons huis. Ik vond het erg lastig in die tijd om keuzes te maken en waar ik op moest letten. Daarom probeer ik hier in deze blog wat tips mee te geven!

Waar te beginnen!?

YAY! Wij waren ontzettend blij om te horen dat we waren ingelood voor een nieuwbouw project. We waren al een paar maanden bezig met bezichtigingen in bestaande huizen. Maar de huizen spraken ons niet echt aan. Al moet je wel door een inrichting heen prikken. Naar ons idee waren de huizen het steeds net niet. En het is niet zomaar iets een huis kopen.

   
Before and afther. De verf zit er wel drie lagen op!
Nee een huis kopen vanaf een tekening dat is lekker makkelijk. Haha, ja zo gaat dat bij nieuwbouw huizen. Een mooie folder een 3d tekening. Of een animatie. Sommige zullen dit herkennen of misschien staat het je nog te wachten. Ik deze blog vertel ik onze ervaring!

Wat moet je kiezen?

Toen wij te horen kregen dat we ingelood waren. Hadden we kort daarna al gesprekken met iemand die het meerwerk regelt. Je spreekt dingen zoals; leidingen, deur greepjes, deuren, kozijnen, bovenlichten, stopcontacten,  optie voor een trapkast, openslaande deuren of schuifpui. Een hele andere indeling van het huis. Wow, ik werd een beetje overrompelt wat je wel niet kan kiezen. Gelukkig mag je deze lijsten mee naar huis en drie maanden later inleveren.

Indeling van het huis

Wijzelf hadden de keuken in de tussen tijd al uitgezocht. En wisten dus het leidingsschema al die we dan konden inleveren. Het is wel een tip om die in te leveren bij het meerwerk formulier. Of je moet er voor kiezen om alles standaard te laten zitten. En later iemand inhuren die dat kan regelen. Wij kozen voor een trapkast, lekker veel opbergruimte. Op de eerste etage hebben wij de verdieping ook helemaal anders ingedeeld dan de standaard indeling. Normaal gesproken waren er drie slaapkamers en een badkamer. Wij kozen voor 2 slaapkamers. Een huge badkamer over de gehele breedte van het huis. En the woman’s dream een inloopkast.

 

Before and afther. I love blue

Benedenverdieping

De beneden verdieping en zolder hebben we voor de rest ‘standaard’ gelaten qua indeling. Wel hebben we alle stopcontacten naar beneden laten plaatsen op de beneden verdieping. En andere vensterbanken. De standaard waren groen, ja groen. Die hebben we vervangen voor witte. En in de keuken leidingen eb elektra aan laten passen.

Bedenk wel dat al het meerwerk ook best veel geld is. Al hebben wij niet mega veel veranderd. Bij elkaar opgeteld ben je een paar duizend euro meer kwijt. Achteraf hadden we ook de stopcontacten van de bovenverdieping naar beneden willen hebben. En loze leidingen in huis was toch ook wel handig geweest. En toch wel een wand op zolder om een extra kamer te creëren.
Nu hebben we dus een grote zolder. En de muur staat er nog steeds niet.
  
Before end afther! i love onze badkamer!

Altijd goed op blijven letten!

Contoleer de papieren dubbel goed. Bij ons is er het een ander mis gegaan in de keuken. De aannemer zelf miste twee papieren van de keuken. Dus hadden nog snel voordat onze keuken werd geplaatst een loodgieter moeten laten komen. Om de waterleiding en gasaansluiting te laten verlengen. En het stopcontact voor de afzuigkap zat ook op de verkeerde plaats.

Tussen door heb je kijkdagen als het mee zit. Wij hadden er intotaal vier. Benut deze goed om te kijken of alles al op zijn plek zit. Waar het hoort. Bij ons in het wat verdere stadium zagen we dat de badkamer muur scheef gezet was. De muur stond te ver de badkamer in. En aangezien we een wandmeubel op maat hebben laten maken zou dit niet passen. Gelukkig kwamen we hier optijd mee. En hebben ze de hele muur moeten afbreken en opnieuw moeten plaatsen. Verder hadden wij geen bijzondere gebreken.

Als het bijna zover is hebben de meeste nog een voorschouw of vooroplevering. Hier loop jezelf nog een keer het hele huis rond. Om punten op te schrijven. Wij hadden vooral dat het kitwerk niet overal even mooi was. Een dimmer dat niet goed werkte. Een rooster in de woonkamer die klepperde. Allemaal kleine dingen maar het is allemaal netjes opgelost.

Heb je nog meer vragen. Stel ze gerust!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

WINACTIE: "Cloth Rack Mountain" i.s.m. Studio Lilesadi! [GESLOTEN]

Zoals beloofd zou er in september weer een nieuwe winactie zijn! En...
Read More

1 Comment

  • Het is altijd lastig om een begin te maken bij het inrichten van een huis. Een moodboard maken en kleuren en materialen kiezen kunnen daar in ieder geval goed bij helpen. Dit heb ik ook gedaan toen ik mijn nieuwbouwwoning moest gaan inrichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *