Welke eettafel past bij jou?

Inspiratie tijd: 4 minuten

Hi everyone! Een nieuwe eettafel kopen, je doet het niet elke dag. En dan is er ook nog eens super veel keuze, wat het nog lastiger maakt! Hoe weet je nou welke tafel het beste bij je past? Hieronder vertel ik jullie waar je op moet letten tijdens het kopen van een eettafel en hoe je er achter komt welke tafel het beste bij jou of je stijl past.

Hoe kies je de tafel die het beste bij je past?

De eettafel: de plek waar de hele familie samenkomt. Het is erg lastig om een tafel te vinden die jij mooi vindt, die de juiste afmeting heeft en die ook nog eens bij jouw interieur past. Daarom zijn er een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van een tafel. Hieronder geef ik je een aantal tips die jij kunt gebruiken bij het kiezen van een eettafel:

Hou rekening met de loopruimte?

Persoonlijk houd ik van een mooie, grote tafel waar je met al je vrienden en familie aan kunt zitten. Maar helaas heeft niet iedereen hier de ruimte voor. Je wilt natuurlijk ook nog genoeg ruimte hebben om langs de tafel te lopen.

Maar hoe weet je nou hoeveel loopruimte je moet hebben? Dat ga ik je vertellen. 😉

Je moet hierbij denken aan een looppad van ongeveer 1,20 meter. Dan kun je er nog gemakkelijk langs lopen, ook al zit er iemand aan tafel. Wordt er nou niet vaak achter de stoelen langs gelopen? Kies dan voor een ruimte van 70 cm tussen bijvoorbeeld de muur en de tafel.

Welke vorm kies je?

De vorm speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een tafel. Er wordt vaak gekozen voor een rechthoekige of een vierkante tafel. Maar toch zie ik steeds vaker bij mensen thuis een ronde tafel. Het enige nadeel van een ronde tafel is, dat je er veel ruimte voor moet hebben. Daarom is het makkelijker om in een kleiner huis te kiezen voor een rechthoekige/ vierkante tafel. Je bespaart hiermee veel ruimte, omdat je deze ook gemakkelijk tegen de muur aan kunt zetten.

Heb je veel ruimte in je huis? Kies dan voor een ovale tafel. Deze nemen vaak veel ruimte in beslag. En kun je nou niet kiezen tussen een ronde en een rechthoekige tafel? Dan heb je bij een ovale tafel een beetje van beide. 😉

Hoe hoog moet de tafel zijn?

Het bepalen van de hoogte van de tafel ligt een beetje aan de hoogte van de stoelen. Je wilt natuurlijk wel genoeg ruimte hebben tussen de tafel en de stoel voor je benen. Heb je al stoelen, dan is het wel even handig om ze hoogte van de zitting op te meten.

Koop je nieuwe eetkamerstoelen bij de eettafel? Vraag dan aan de verkoper of je de stoelen even bij de tafel mag zetten. Je kunt dan erg gemakkelijk even zien of alles past. Hierdoor kom je ook niet voor verrassingen te staan als alles thuis geleverd wordt.

Daarnaast kun je ook gelijk zien of de stoelen en de tafel goed bij elkaar passen.

Wil je een keer iets anders? Kies dan voor een hoge tafel met barkrukken. Je kunt hierdoor veel makkelijk van de stoelen afkomen en het staat ook erg speels.

Nog een aantal leuke tafels ter inspiratie

Sohome

Heb je geen eettafel nodig, maar ben je wel op zoek naar andere meubels voor in je huis? Sohome heeft een groot assortiment in meubels, van woonaccessoires en kasten tot en met verlichting. Ben je nieuwsgierig naar de meubels en producten van Sohome? Klik dan hier om een kijkje te nemen op hun website.

Waar let jij op tijdens het kiezen van een eettafel? Zet het hieronder in de reacties, 😉 Liefs, Tessa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Sohome. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Zwart is het nieuwe wit!

Steeds meer mensen kiezen voor zwart! Eigenlijk zien we het overal terug:...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *