Bijzondere wijnschenkers van Vacu Vin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik ben dol op heerlijke avondjes met vrienden en familie. Gezellig met z’n alle eten, spelletjes doen en lekker kletsen! Hier hoort natuurlijk een goede fles wijn bij. Dan is het al helemaal belangrijk om ook de juiste wijnaccessoires te hebben… en die kun je vinden bij Vacu Vin! Ik ben helemaal verliefd op alle producten en vertel je in deze blog graag meer over de mooie wijnschenkers.

Voor de wijnliefhebbers

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan een goed glas wijn erg waarderen. Ik ben daarom ook steeds meer aan het uitbreiden als het gaat om accessoires om het drinken van mijn wijntje nóg lekkerder en leuker te maken. Ik ging mij ook wat meer inlezen en kwam tot zo veel nieuws! Er zijn ontzettend veel accessoires voor het schenken van je wijn, waar ik nog nooit eerder van had gehoord. De mogelijkheden hiervan zijn ook echt eye-opening, het drinken van je glas wijn of een avondje wijnen met vrienden zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.

Wine Aerator

Eén van de dingen die ik voorheen niet wist is dat de hoeveelheid zuurstof bij de wijn de smaak kan veranderen… jij wel? Een luchtje scheppen is niet alleen fijn voor jezelf, maar kan ook je wijn lekkerder laten smaken. 😉 Maar niet bij iedere wijn is het toevoegen van zuurstof een succes, bij sommige wijnen is juist minder zuurstof weer bevorderlijk voor de smaak. Wil jij daarom wijn serveren met zoveel mogelijk zuurstof of juist met een minimale zuurstof toevoeging? Dat kan met de Wine Aerator (wijn beluchter). Je schenkt hiermee de wijn uit de fles door een bijzondere wijnschenker. De wijn ‘golft’ als het ware door de schenkkamers tegen meerdere obstakels aan. Hierdoor wordt de wijn snel vermengt met zoveel mogelijk zuurstof.

Slow Wine Pourer

Zoals ik al noemde is niet iedere wijn lekkerder met extra zuurstof. Sommige wijnen smaken juist beter met minder zuurstof. Je hebt hiervoor ook juist een Slow Wine Pourer (anti wijn beluchter). Hiermee schenk je de wijn uit de fles met minimaal zuurstof contact. Doordat je de wijn uit een lang buisje schenkt komt de wijn zo min mogelijk in contact met zuurstof. Wat heeft jouw voorkeur, juist met wat meer zuurstof of zonder? Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak!

Ik ben helemaal gek op de fijne wijnschenkers. Jullie ook? Lees er meer over op de website van Vacu Vin. Geniet van je heerlijke wijn, cheers! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste kussens voor op de bank (+ GIVE AWAY)

Hi! Leuk dat je deze blog leest. Nu het buiten weer kouder...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *