Zonwering voordelen van Houtplaza

Inspiratie tijd: 4 minuten

De zon in je tuin is heerlijk, maar af en toe is het ook belangrijk om even in de schaduw te zitten. Op die manier krijg je nog wel de warmte, maar niet de zonnestralen op je huid. Ook wanneer je heerlijk gaat eten in de tuin is het fijn dat je eten niet in de volle zon staat. In deze blog lees je daarom alles over de zonwering voordelen van Houtplaza. Enjoy!

Voordelen

Als het gaat om zonwering zijn er diverse mogelijkheden: rolluiken, uitvalschermen, screens, terrasoverkappingen en meer. Het is per huis en situatie verschillend wat de mooiste oplossing is. De voordelen van zonwering? Laten we eens kijken! 

#1: Fijne temperatuur

Zonwering kan zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Doordat het licht niet naar binnen valt, komt er automatisch minder warmte in huis. Ideaal om de warmte buiten te houden en het binnen lekker koel te hebben. Vooral als de zomer echt begint is dit zeker een must.

#2: Privacy

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar het hebben van zonwering zorgt ook voor een stuk meer privacy. Men kijkt minder snel naar binnen wanneer je een uitvalscherm of rolluik voor de ramen hebt hangen. Ben jij erg gesteld op je privacy? Dan is dit een groot voordeel!

#3: Tegen inbraak

Wanneer je rolluiken hebt hangen voor de ramen zorgt dit er ook nog eens voor dat jouw woning goed beveiligd is. Zo kun je ‘s nachts heerlijk rustig slapen zonder bang te zijn dat er kan worden ingebroken. Jouw ramen zijn namelijk extra goed afgeschermd op deze manier. 

#4: Uitstraling

Uiteraard wil het oog wat en zorgt mooie zonwering ook voor een sfeervolle uitstraling. Je kunt een knusse hoek creëren met bijvoorbeeld een verandazonwering, maar ook geven markiezen bijvoorbeeld een hele andere uitstraling aan een huis! 

Zonwering van Houtplaza

Maar dan: je weet misschien wat je (ongeveer) wil, maar dan moet je nog komen tot de juiste keuze. Waar let je op? Mijn tip is om je in ieder geval te laten adviseren als je nog rondloopt met veel vragen. Hierdoor weet je zeker dat je tot de oplossing komt. Bij Houtplaza BV vind je bijvoorbeeld een breed assortiment en een goede service. Ik vertel je graag meer over de opties en voordelen: 

#1. Uitvalscherm

Een uitvalscherm is essentieel voor de zomer. Je houdt de warmte buiten door het scherm open te doen en daarnaast kun je er lekker onder zitten. Het is echt een aanwinst voor je tuin en daarnaast zijn de schermen windvast (en aangezien het in Nederland nog Je kunt kiezen voor een handbediening of een elektrische bediening! 

#2. Terrasoverkapping

Wanneer je echt een buitenmens bent en het liefst elke dag in de tuin zit is een terrasoverkapping een super oplossing. De terrasoverkappingen zijn namelijk zon- en neerslagwerend. Hierdoor kun je makkelijk je terrasmeubelen hier laten staan. Wat ik ook altijd leuk vind aan overkappingen, is dat je het (bijvoorbeeld) vast hebt zitten aan de woonkamer. Je combineert buiten en binnen zo met elkaar!  Voer daarom jouw interieurstijl ook helemaal door naar buiten. Kies voor dezelfde kleuren in de meubels en accessoires. Op die manier wordt de terrasoverkapping een soort verlenging van je woonkamer!

#3. Markies

Zonwering is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens stijlvol uit! Kijk daarom goed naar jouw woning en wat hierbij past. Een markies is bijvoorbeeld een prachtige zonwering met een klassieke touch. Het past helemaal bij een jaren 30 woning. 

 #4. Hor

Wanneer het lekker weer is zetten we altijd direct de ramen en deuren open. Heerlijk om het even door te laten waaien. Maar als ik ergens een hekel aan heb zijn het de beestjes die naar binnenkomen. Dat is echt een enorm nadeel aan het openzetten van de ramen en deuren. Gelukkig is daar een handige oplossing voor, namelijk een hor. Laat die vliegen, wespen en muggen maar lekker buiten ;-). Met een hor voor de ramen en deuren kan het alsnog lekker doorwaaien, maar zonder dat er insecten binnen kunnen komen. 

#5. Screens

Wanneer je een huis met meerdere verdiepingen hebt dan weet je dat het in de woonkamer op de begane grond vaak lekker koel is, maar wanneer je de trap op loopt (of op de zolder komt) het wel een sauna lijkt! Ramen tegen elkaar open zetten helpt vaak niet, omdat het warme lucht is dat er door heen gaat. Kies daarom voor screens op de ramen. Dit houdt de warmte helemaal buiten en zorgt voor een fijne temperatuur in je huis. 

Er zijn dus veel voordelen aan de zonweringen van Houtplaza! Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de site. Liefs! 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De perfecte stofzuiger, matchend met je interieur

We kunnen er niet omheen: het schoonmaken van ons huis is en...
Read More

1 Comment

  • Screens zijn inderdaad een goed middel om de temperatuur in je huis aangenaam te maken. In de zomer zorgt het voor veel verkoeling. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te bevestigen en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *