Zo plant je een kant en klare hedera haag

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het planten van een haag is soms best veel werk. Bovendien duurt het een erg lange tijd voordat de haag groot genoeg is. Voordat die tijd komt heb je een kale schutting en ziet het er nog niet zo mooi uit. Je kunt dan natuurlijk ook wel kiezen voor een haag die gemaakt is van plastic, maar een kunstplant ziet er toch nooit even mooi uit als een echte. Bovendien is het hebben van echte planten ook veel beter voor de aarde en is het veel leuker. Zeker nu het ook voor mensen zonder groene vingers een fluitje van een cent is. Voor een hedera haag kant en klaar heb je namelijk geen groene vingers nodig en ben je zo klaar.

 

Wat is een kant en klare haag?

Bij een kant en klare haag denk je misschien aan zo een neppe en plastic haag. Niets is minder waar. Je kunt nu namelijk ook kan en klare hagen kopen, die wél van echte planten zijn. De haag wordt eerst voor een lange tijd verzorgt bij een klimop kwekerij. op het moment dat de haag groot genoeg is gegroeid kan hij verkocht worden voor in de tuin. De haag kan na de aankoop direct worden geplant en vormt vanaf het planten gelijk een groene muur. Geen saaie schutting meer en geen last van stiekeme pottenkijkers.

 

De haag thuis laten leveren

Het is mogelijk om de haag na de aankoop thuis te laten leveren. Als je bang bent dat je ‘m niet mooi mee naar huis krijgt in je auto of als het ophalen sowieso geen optie is, dan is dat natuurlijk erg handig. De haag wordt dan zo snel mogelijk thuis afgeleverd. Soms is het zelfs mogelijk om de haag direct te laten planten. Nou is dit niet een must bij deze haag. De haag is natuurlijk al kant en klaar en is binnen de kortste keren geplant, iedereen zou dit in principe kunnen doen.

 

Maak je tuin klaar voor de haag

Voordat je de haag kunt planten is het belangrijk om je daar alvast op voor te bereiden. Dit klinkt misschien als iets moeilijks, maar dit is zo gebeurt en duurt helemaal niet lang. Voor de haagbak graaf je allereerst een sleuf. Deze moet natuurlijk groot genoeg en diep genoeg zijn voor de haag. Maak deze ongeveer 30 centimeter breed en 20 centimeter diep. Bovendien moet de grond goed waterdoorlatend zijn. Anders kan de haag moeite hebben met goed groeien. Plaats vervolgens de palen in een rechte lijn.

 

Tijd om de haag te planten

Als je al deze stappen hebt gevolgd is het tijd om de haag te plaatsen. Let erop dat de aarde goed is en dat je de goede tuinaarde hebt gebruikt. Het zou zonde zijn als je haag overlijdt door een slechte grond. Na het plaatsen van de haag in de sleuf en het aanvullen met aarde, kun je de beugels monteren. De beugels monteer je aan de palen, zodat de haag goed en stevig blijft staan. Stamp de aarde aan, geef je haag wat water en je bent al klaar!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Door de bomen het bos niet meer zien: hout in jouw interieur

Ben jij ook gek op hout in jouw interieur? Hout is er...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *