Wat voor soort kunstgras past in uw tuin?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het lekkere weer staat voor de deur en we mogen al vaak genieten van de heerlijke zon. Dit is daarom ook de tijd om je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer. Persoonlijk vind ik het erg leuk om hiermee bezig te zijn. Eerst bedenken wat je wil veranderen in de tuin en dat daarna helemaal uitwerken. Herkenbaar? Kunstgras is echt onmisbaar in je tuin en daarom ga ik jou vertellen wat voor soort kunstgras past in jouw tuin. Lees je mee?

Voordelen

Kunstgras heeft enorm veel voordelen. Ik heb al heel vaak gehad dat echt gras in mijn tuin snel lelijk, bruin en te lang wordt. Je kan het niet goed bijhouden en het kost enorm veel tijd! Daarom kwam ik al snel uit bij kunstgras. Ideaal, want hierdoor ziet het er altijd mooi uit. Extra handig ook als je kleine kinderen hebt. Zo weet je zeker dat je altijd een fijne speelplek hebt als het buiten lekker weer is. Kunstgras iets voor jou? Bekijk het eens bij Grasexpert.com.

Welke plek?

Je zou het niet snel snel denken, maar kunstgras is er in veel verschillende soorten en maten. Dit is erg fijn, omdat er zo voor iedere tuin wel iets geschikts bestaat. Niet alleen voor je tuin is kunstgras geschikt, denk ook aan een balkon of dakterras! Kijk dus eerst goed naar waar je het kunstgras wil plaatsen en kijk dan naar de mogelijkheden ervoor.

Waarvoor wil je het gebruiken?

Wanneer je een plan voor je tuin gaat maken is het ook belangrijk om te weten waarvoor je het kunstgras wil gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een gezin met sporters? Dan is het fijn om sportgras te nemen. Dit is eigenlijk hetzelfde als gewoon kunstgras, maar dan van een iets ander materiaal. Sportgras is namelijk fijner en langer, waardoor het materiaal zachter wordt. Je kunt hier dus gerust op vallen zonder dat je knieën helemaal open liggen. Sportgras is daarom erg kindvriendelijk, zoals ik net al aangaf!

Zelf leggen of laten doen?

Heb je jouw tuinplan uitgewerkt en is het tijd om het te realiseren? Superleuk! Denk hierbij goed aan of je het zelf wil gaan leggen of dat je dit wil laten doen. Ik kan mij voorstellen dat het fijner voor je portemonnee is om het zelf te doen, maar voor de uitstraling van je tuin is het misschien handiger om dit aan een professional over te laten. Laat je wel altijd even informeren van te voren. Overleg wel altijd met een expert als je dit zelf wil gaan leggen en ook als je het wil laten leggen. Op die manier weet je altijd dat het niet verkeerd kan gaan.

Heb jij ook kunstgras in jouw huis? Ik ben benieuwd! 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Groen in je interieur

Hi there! Ik was aan het kijken op Pinterest vandaag en toen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *