Wat mag niet ontbreken in jouw tuin deze zomer?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Heerlijk: het zonnetje schijnt nu vaker, we kunnen we weer heerlijk lang buiten genieten én vooral van onze tuin genieten. Is jouw tuin al helemaal klaar voor de zomer? In deze blog vertel ik je wat niet mag ontbreken in jouw tuin deze zomer aan de hand van een aantal trends. Nieuwsgierig? Laten we beginnen! 😉 

Welke trends zien we?

Er zijn ook dit jaar ontzettend veel tuintrends. De ene trend zien we steeds terugkomen, maar er zijn ook veel nieuwe trends. Altijd leuk om hier eerst eens wat meer over te vertellen, vandaar dat ik me heb verdiept in de tuintrends van 2019. 

De klimaatbestendige stad 

Woon je in een stad? Heb je geen tuin, maar bijvoorbeeld alleen een balkon? Een belangrijke trend die we zien is de klimaatbestendige stad. Het klimaat verandert en dat wordt door veel mensen serieus genomen. Denk bijvoorbeeld aan het principe van groene daken of groene stadstuinen. 

Heb je wel een tuin? Kies dan bijvoorbeeld voor een regenton. Zo kwam ik online bij Haxo verschillende soorten en maten tegen, in diverse stijlen. Wanneer je je tuin wilt besproeien of kamerplanten water wilt geven, kan dit namelijk ook perfect met regenwater dat is opgevangen in een regenton. Hiermee bespaar je kostbaar drinkwater! 

En, kijk wat een prachtige houten regenton. Dit staat toch superleuk in je tuin?! 

Comfort is key

Nu je dit leest zul je misschien denken “ja, tuurlijk wil ik comfortabel zitten in mijn tuin”. Toch komt het vaak voor dat men alleen maar kijkt naar de zitmeubelen als het gaat om comfort en wordt hier verder niets aan gedaan. Maar er is veel meer – denk bijvoorbeeld aan tuinbewatering. Elke avond met je gietertje de planten langs dat hoeft niet meer. Met bijvoorbeeld een Gardena tuinslang heb je zo je planten water gegeven. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor comfort. 

Zelf doen! 

Wat we ook steeds vaker zien, is dat men zelf een groentetuin of kweekkas heeft. Je wilt dan wel dat de groente beschermd wordt als het dan toch ‘s avonds gaat regenen. Een handige tuintunnel mag dan niet ontbreken. 

Alle benodigdheden voor jouw tuin: Haxo.nl 

Als je kijkt naar je interieur, zul je al snel zien dat een bepaalde interieurstijl je voorkeur heeft. Dat heeft iedereen en dit geldt niet alleen voor je interieur, maar ook voor je tuin. De een heeft het liefst heel veel groen in de tuin en de ander kiest liever voor alleen een aantal bloempotten. Kijk hierbij goed naar wat jou aanspreekt en waar je op de lange termijn nog steeds plezier van hebt. Wat ik in ieder geval aanraad is om te kijken naar comfort: of dit nou gaat om meubels of het gemak van het onderhouden van je tuin. Zo kwam ik terecht bij Haxo.nl. Hier vind je namelijk écht alles. 

In de volgende blog wil ik jullie meer vertellen over de mooiste bloempotten en plantenbakken. Er is daar namelijk zoveel keuze in, waardoor het niet altijd even overzichtelijk is. Zie ik je dan weer terug? 

Ik ben benieuwd of jouw tuin al klaar is voor de zomer! Hopelijk heeft deze je blog al een beetje op weg geholpen. Liefs. 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

DIY: Badkamerplank maken

We hebben weer een nieuwe DIY voor jullie en dit keer gaan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *