Waar let je op bij het kiezen van kunstgras?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wil jij jouw tuin ook helemaal klaar hebben voor de zomer? Dan mag een mooi stuk gras niet ontbreken. Het is bijvoorbeeld heel erg fijn voor als je kids hebt, maar het staat daarnaast ook erg leuk. Het zorgt voor meer contrast en zorgt ervoor dat alle elementen in de tuin bij elkaar komen. Maar waar let je eigenlijk op als je kunstgras kiest? In deze blog vertellen we je er meer over! 

Soorten kunstgras

Er zijn verschillende uitvoeringen als het gaat om kunstgras. En daarbij verschilt het natuurlijk ook wat het doeleinde is. Gaat het om kunstgras voor in de tuin? Een sport, balkon, speeltuin of zelfs voor binnen? Ook speelt de kwaliteit natuurlijk een belangrijke rol. Als je lang plezier wil hebben van het kunstgras, dan is een goede kwaliteit wel zo belangrijk. In deze blog willen we specifiek kijken naar kunstgras voor de tuin. Lees je mee? 

Tuin met kinderen

Heb je kinderen en spelen ze regelmatig in de tuin? Dan is het goed om te kijken naar welk soort kunstgras hiervoor geschikt is. Het is fijn als het gras extra zacht is, maar wel een realistische look heeft. Kunstgras is ideaal voor kinderen om op te spelen. Mochten ze vallen, dan hebben ze niet gelijk pijn en is het dus als een extra zacht ‘vangnet’. Nu de warme zomerse dagen er weer aan komen, de kinderen meer buiten zijn, is het wel zo belangrijk dat ze een fijne plek hebben om te spelen! 

Tuin met huisdieren

Heb je huisdieren? Dan is het geen probleem om te kiezen voor kunstgras! Het gras ligt namelijk zo goed vast dat een hond of kat er rustig overheen kan rennen of op kan spelen. 😉 Wat ook fijn is, is dat jouw huisdier niet snel vies kan worden door kunstgras – waar dat bij echt gras vaak wel het geval is. 

Onze tuin

Toen ik aan het zoeken was naar het perfecte kunstgras, kwam ik uit bij Kunstgrasnet. Het viel me gelijk op dat ze een uitgebreid assortiment hebben, in diverse prijsklassen. Zo is er voor iedereen wel het geschikte kunstgras te vinden. Wij kwamen uit bij kunstgras Chill 2.0. Dit kunstgras is perfect voor tuinen met kinderen, huisdieren, een zwembad, maar ook voor sport/spel en kunnen er perfect speeltoestellen op geplaatst worden. 

Een ander groot voordeel vind ik dat het mega zacht aanvoelt en er realistisch uitziet. Extra fijn is dat je in de meeste gevallen het gewoon zelf kan leggen. Wij hebben het grootste deel in één keer kunnen leggen en moesten de achterste hoek nog in één los deel knippen. Dit hebben we eenvoudig aan elkaar geplakt door middel van speciaal tape. Ideaal! En, je ziet er helemaal niets van. 

Als je dus kunstgras gaat aanschaffen is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Het doeleinde: waar gebruik je het voor? 
  • Welke kleur gras spreekt je het meeste aan?
  • Heb je wensen/eisen voor de zachtheid van het gras?
  • Heeft het gras een realistische look
  • Heeft het gras een goede veerkracht en ligt het dus niet te plat? 

Wanneer je aandacht geeft aan de bovenstaande punten ben je al heel erg goed op weg bij het maken van de goede keuze voor kunstgras! 

Ik ben benieuwd waar jij voor gaat! En, wat vind je van ons resultaat? 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Nieuwe collectie bij Rivièra Maison gespot + GIVE AWAY! [GESLOTEN]

De herfst komt eraan en dat betekent: tijd om het interieur aan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *