Unieke uitstraling creëren in de tuin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Zoals jullie wellicht al weten zijn wij onlangs verhuisd. We wonen nu inmiddels al een half jaar met veel plezier in ons nieuwe huis en we moesten vooral veel doen aan de tuin. Dit was namelijk een grote zandbak en er miste ook iets belangrijks: een mooie schutting. Een schutting die zorgt voor privacy én die zorgt voor een prachtige uitstraling. Ik laat zien waar wij voor hebben gekozen! 

Stijlen

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om schuttingen. Je kunt kiezen voor een traditionele schutting van hout of juist gaan voor een dubbelstaafmat als je voor een strakke uitstraling wil gaan. Dit is voor iedereen een persoonlijke kwestie en het is slim om er goed over na te denken. Een schutting is niet 123 geplaatst én je wil er nog lang niet op uit zijn gekeken. 

Hekwerk Online

Tijdens mijn zoektocht naar een mooie schutting kwam ik in aanraking met Hekwerk Online. Bij hen vind je in ieder geval veel verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld schuttingen van hout (ook in het zwart, heel tof!), maar ook gaashekwerken, sierhekwerken, tuinpoorten en meer. Wij hebben gekozen voor een bamboe schutting en we zijn er zó blij mee! Het geeft je gelijk een vakantiegevoel. Voor de schutting hebben we een palm staan en dat maakt het helemaal af. Love it! 

Bamboe heeft een natuurlijke uitstraling en geeft gelijk veel sfeer aan je tuin. Heb je voornamelijk tegels en bijvoorbeeld geen/weinig gras? Dan vind ik het al helemaal een aanrader, juist omdat het zoveel sfeer en warmte met zich mee brengt. Bij Hekwerk Online kun je kiezen voor 90 of 180 cm hoog. Wij hebben gekozen voor 180 cm hoog. Dit biedt net wat meer privacy. 

Zoals je ziet hebben we gekozen voor een combinatie van verschillende materialen: de houten overkapping, grind, stenen, een zelfgemaakte plantenbak, wat gras én natuurlijk de bamboe. Voor ons is dit de perfecte combinatie en is het gelijk helemaal af. 

Je kunt de schutting, indien nodig, ook altijd nog op maat maken. Zo hebben wij een hoek waar maar een klein stukje paste. Mijn vriend heeft dit op maat gemaakt en zo ziet het helemaal strak uit! 

Tips voor jouw tuin

Mijn tip is om eerst voldoende research te doen en alle opties goed te bekijken. Streep alvast weg wat het echt niet gaat worden, zodat de keuze steeds makkelijker wordt. Kijk vooral ook naar het totaalplaatje en of alles goed bij elkaar past. Maak bijvoorbeeld een inspiratiebord op Pinterest en sla daar elke keer je favoriete foto’s op. Een andere tip: volg @hekwerkonline op Instagram om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en zodat je altijd nog meer inspiratie ziet! 

En, wat vinden jullie van onze nieuwe bamboe schutting van Hekwerk Online? Wij zijn er ontzettend blij mee. Laat het maar snel weer mooi weer worden, zodat ik iedere dag buiten kan zitten en kan genieten van uitzicht. 😉 Liefs, Mariëlle. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Jouw badkamer tot in de puntjes gestyled

Nu we allemaal meer thuis zijn vallen er misschien meer dingen in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *